Čokopiškóta s brandy sabayonom

Branislav Križan, Peter Fumač a Adam Klas
kuchári z hotela Matyšák v Bratislave, 10. decembra 2009
Čokopiškóta s brandy sabayonom
Foto: Pravda - Marek Velček

Aké by to boli sviatky, keby na stole chýbali sladké pochúťky? Kuchárske trio z reštaurácie hotela Matyšák tentoraz pripravilo dezert pre všetky jazýčky. Kto Zobraziť celý popisAké by to boli sviatky, keby na stole chýbali sladké pochúťky? Kuchárske trio z reštaurácie hotela Matyšák tentoraz pripravilo dezert pre všetky jazýčky. Kto ochutná, neoľutuje.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 150 °C

Suroviny

4 ks
4 ks
4 PL
4 PL
Sabayon:
3-4 ks
2 dl
1 balíček




Postup

  1. 1

    Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, žĺtky vymiešame s cukrom a kakaom a spolu zľahka zamiešame. Dáme na plech a pečieme pri 150 °C asi 10 minút.

  2. 2

    Krém: Dva žĺtky, víno a cukor miešame nad parou, až kým krém nestuhne. Vrstvíme do pohára.

  3. 3

    Náš tip: Zdobíme mletými orechmi alebo kandizovaným ovocím.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia