Čokopiškóta s brandy sabayonom
kuchári z hotela Matyšák v Bratislave, 10. decembra 2009
Foto: Pravda - Marek Velček
Aké by to boli sviatky, keby na stole chýbali sladké pochúťky? Kuchárske trio z reštaurácie hotela Matyšák tentoraz pripravilo dezert pre všetky jazýčky. Kto Zobraziť celý popisAké by to boli sviatky, keby na stole chýbali sladké pochúťky? Kuchárske trio z reštaurácie hotela Matyšák tentoraz pripravilo dezert pre všetky jazýčky. Kto ochutná, neoľutuje.
porcie
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, žĺtky vymiešame s cukrom a kakaom a spolu zľahka zamiešame. Dáme na plech a pečieme pri 150 °C asi 10 minút.
- 2
Krém: Dva žĺtky, víno a cukor miešame nad parou, až kým krém nestuhne. Vrstvíme do pohára.
- 3
Náš tip: Zdobíme mletými orechmi alebo kandizovaným ovocím.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu