Viem, že rožkov je tu už veľa receptov, ja si sem do svojej kuchárskej knihy prikladám môj overený :) Rožky sú veľmi chutné a Zobraziť celý popisViem, že rožkov je tu už veľa receptov, ja si sem do svojej kuchárskej knihy prikladám môj overený :) Rožky sú veľmi chutné a pomerne rýchlo hotové. V recepte používam tzv. omladok, ktorý dá pečivu plnšiu chuť. Tiež som použila tekutý pšeničný kvások, ktorý je ale v recepte nepovinný. Dodá rožkom väčšiu hĺbku v chuti.
porcií
príprava
na 230 °C
Suroviny
| Omladok: | |
| 100 g vlažná |
|
| 1 ČL |
|
| 7 g |
|
| 130 g |
|
| Cesto: | |
|
|
|
| 355 g |
|
| 150 g |
|
| 25 g |
|
| 2 ČL |
|
| 2 ČL |
|
| 1 PL tekutý |
|
| Na potretie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Vypracujeme si suroviny na omladok, prikryjeme, a necháme kysnúť na teplom mieste hodinu.
- 2
K vykysnutému omladku pridáme zvyšné suroviny na cesto, spracujeme cesto, prikryjeme a necháme kysnúť na teplejšom mieste hodinu.
- 3
Cesto rozdelíme na 8-12 častí - guliek, podľa toho, aké veľké chceme mať rožky. Z guliek si jednoducho natiahneme približný tvar trojuholníka, valčekom vyvaľkáme väčší trojuholník, ktorý necháme v strede trochu hrubší. Zrolujeme do rožka.
- 4
Rožky poukladáme na plech na papier na pečenie, prikryjeme - ja som prikryla druhým plechom, a necháme kysnúť podľa teploty miestnosti ešte max do jednej hodiny. Mne nakysli za 45 minút.
- 5
Pred pečením potrieme jemne mliekom, a vložíme do rozohriatej rúry na 230 °C na 15-17 minút. Treba sledovať, každá rúra pečie inak, takže keď rožky chytia farbu, sú hotové.
- 6
Rožky vyberieme a necháme chladnúť na mriežke, aby sa zospodu nesparili.
Tiež domáce rožky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu