Foto: zirafninka1
Ľahký dezert nenáročný na suroviny.
porcie
Postup
-
1
Suroviny na prípravu pomarančového suflé.
-
2
Pomaranče poriadne umyjeme. Z každého zrežeme vrchnú časť a veľkou lyžicou vyberieme dužinu. Je lepšie radšej nechať trochu dužiny po obvode, aby sme nevybrali aj biele horké okraje. Vnútro pomarančov vysypeme 1PL cukru.
-
3
Dužinu precedíme. 100 ml pomarančovej šťavy, solamyl, zvyšný cukor a vaječný žĺtok metličkou rozmiešame.
-
4
Vlejeme do hrnca.
-
5
A uvaríme hustú kašu. Pridáme brandy. Premiešame a necháme vychladnúť.
-
6
Z bielka vyšľaháme sneh, odoberieme jednu lyžicu a pomaly ju zapracujeme do kaše.
-
7
Pridáme zvyšný sneh, zľahka premiešame.
-
8
Hmotou naplníme pomarančové mištičky. Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme cca 25-30 minút.
-
9
Dužinu rozmixujeme s práškovým cukrom na omáčku.
-
10
Suflé môžeme posypať práškovým cukrom. Servírujeme spolu s omáčkou. Chuť výborne dopĺňa čokoládový topping.
Diskusia k receptu