Tymianové ravioli plnené krevetami
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 21. januára 2010

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Plnka: | |
| 320 g |
|
| 40 g |
|
| 60 g |
|
| 40 g |
|
| 20 g |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
| 2 ks |
|
| Šafránový beurre blanc: | |
| 2 ks |
|
| 100 ml |
|
| 20 ml |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
|
|
|
|
|
|
| 1 g |
|
|
|
|
| Cesto na ravioli: | |
| 500 g |
|
| 3 PL |
|
| 2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Plnka: Krevety nakrájame na malé kúsky a orestujeme na rozomletej zelenine. Osolíme, ochutíme čerstvým čiernym korením, pridáme smotanu a zredukujeme. Necháme vychladnúť a zjemníme žĺtkom.
- 2
Ravioli: Cesto si pripravíme rovnako ako na tagliatelle. Dôkladne ho prehnetieme a necháme odpočinúť v chladničke asi hodinu. Cesto vyvaľkáme, vykrojíme kolieska, na ktoré položíme lyžicu krevetovej plnky. Okraje cesta potrieme žĺtkom, priklopíme druhým kolieskom a dobre stlačíme. Ravioli varíme v osolenej vode s kvapkou olivového oleja asi 4 min.
- 3
Beurre blanc: Nasekanú šalotku speníme na masle, zalejeme vínom, octom, pridáme šafran a zredukujeme. Pridáme creme fraiche, prevaríme, dochutíme soľou, čiernym korením a rozmixujeme. V priebehu mixovania do omáčky pridávame studené maslo.
- 4
Listový špenát sprudka orestujeme na olivovom oleji a dochutíme soľou a čerstvým čiernym korením.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu