Tymianové ravioli plnené krevetami

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 21. januára 2010
Tymianové ravioli plnené krevetami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Plnka:
320 g
40 g
60 g
40 g
20 g
1 ks
2 ks
Šafránový beurre blanc:
2 ks
100 ml
20 ml
100 g
100 g
1 g
Cesto na ravioli:
500 g
3 PL
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Plnka: Krevety nakrájame na malé kúsky a orestujeme na rozomletej zelenine. Osolíme, ochutíme čerstvým čiernym korením, pridáme smotanu a zredukujeme. Necháme vychladnúť a zjemníme žĺtkom.

  2. 2

    Ravioli: Cesto si pripravíme rovnako ako na tagliatelle. Dôkladne ho prehnetieme a necháme odpočinúť v chladničke asi hodinu. Cesto vyvaľkáme, vykrojíme kolieska, na ktoré položíme lyžicu krevetovej plnky. Okraje cesta potrieme žĺtkom, priklopíme druhým kolieskom a dobre stlačíme. Ravioli varíme v osolenej vode s kvapkou olivového oleja asi 4 min.

  3. 3

    Beurre blanc: Nasekanú šalotku speníme na masle, zalejeme vínom, octom, pridáme šafran a zredukujeme. Pridáme creme fraiche, prevaríme, dochutíme soľou, čiernym korením a rozmixujeme. V priebehu mixovania do omáčky pridávame studené maslo.

  4. 4

    Listový špenát sprudka orestujeme na olivovom oleji a dochutíme soľou a čerstvým čiernym korením.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: