
Karfiolový krém s restovanou hlivou
Karfiol, zemiaky a cibuľu očistíme a nakrájame. V rozohriatom hrnci roztopíme maslo, orestujeme cibuľu....

Placky z údeného mäsa
Žemle pokrájame na kocky a navlhčíme časťou mlieka. Údené mäso pomelieme, vyžmýkané žemle tiež. Pokrájanú...

Jablkový zós
V detstve sme ho mali na tanieri častejšie, lebo jablká rástli v záhrade a aj varené mäso...

Strúhaný tvarohový koláč
Vymiesime suroviny na cesto a cesto odložíme do chladničky na 30 - 45 minút.

Karamelové pláty plnené gaštanovou penou
Binex rozsypeme na silikónovú podložku (môžeme pridať drvené orechy, pistácie, mandle) a dáme piecť do...

Bruschetta s paradajkovým džemom
Dnes nie je problém zohnať akúkoľvek zeleninu či ovocie počas celého roka. Ale žiadne nechutia a nevoňajú tak...

Lahodný šalát - Iowa - pre štíhlu líniu
Koľko jazykov ovládaš, toľko razy si človek! Tak vravievala moja najmilšia pani Učiteľka SJ Margita Klímová....

Krevetovo–zeleninový aspik s pórkom
Najprv si uvaríme zeleninový vývar z mrkvy a petržlenu. Panvičku rozpálime a rozpustíme maslo, na...

Plnené šampiňóny a pečené kurča
Kurča naporcujeme, vložíme na pekáč, pokvapkáme olejom, posypeme grilovacím korením, podlejeme vodou a pečieme v predhriatej rúre...

Špagety s hubami
špagety uvaríme v slanej vode, scedíme a opláchneme. Huby udusíme na masle s pôrom. Sparené mandle ošúpeme,...

Závin z Vysočiny
Na zemiakový šalát som navarila veľa zemiakov, tak som otvorila múdry zošit a našla som tento recept....

Srdiečkový toast
... bol som večer na jedno dobré, chladené pivo v pivárni Kembridž a keď som prišiel...

Filé z kapra
Filé osolíme a okoreníme, pokvapkáme citrónom a necháme 15 minút odstáť. Potom ho opražíme na masle a odložíme nabok....

Kuracie stehná v kapustných listoch
Slaninu a klobásu pokrájame na malé kocky, opražíme, pridáme pokrájanú cibuľu a papriku, chvíľu...

Gunkan suši
Celý list riasy nastriháme po dĺžke na 8 rovnako širokých pruhov, polovicu teda na 4 pruhy....

Kuracia paštétka
Na panvici rozpustíme 100 g masla, pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme do sklovita. Vmiešame očistené...

Citrónový sorbet s vyprážanou hruškou
V hrnci zmiešame vodu, cukor a sirup, privedieme do varu a vychladíme. Pridáme citrónovú...

Sriracha
Jednoduchá a rýchla príprava najlepšej chilli omáčky na svete. Používame na ňu ľubovoľnú odrodu chilli papričiek,...

Šalát s cestovinou a brokolicou
Zmiešame uvarené cestoviny s uvarenou brokolicou, pridáme pretlačený cesnak, horčicu a majonézu.

Chrumkavé špaldové toliariky
Noo, oni to boli skôr riadne toliariská, roztiekli sa trošku, ale chuť výborná... Dá...

Kapor v pivnom cestíčku
Tento recept nerobievam často ale je dobrý. Dúfam že sa nájdu taký čo sa im tiež bude...

Hrášková polievka za 5 minút aj pre začiatočníkov
Mrazený hráčok rozdelíme na polovice , jednu dáme variť do 1/2 l vody s vegetou a...

Tekvicová minestrone
Polievočka, ktorá zahreje a poteší nie len v sychravom počasí. S ciabattou chutí tak taliansky,...

Zapekaná sladkokyslá cuketa s karotkou a mätou
Cukety i mrkvy nakrájame na úzke plátky. Mrkvu premiešame s polovicou olivového oleja a vložíme do...

Vaječno-šunkový zvitok
Toto robím z vajíčka ktoré mi ostane po obaľovaní rezňov alebo karfiólu a podobne. Mám to v...

Farfalle s byvolou mozzarellou a grilovanou paprikou
Byvolia mozzarella sa právom hrdí tým, že patrí medzi najlepšie syry na svete. Výrazná aróma,...

Plnené bravčové batôžteky
Plátky mäsa natenko naklepeme, osolíme, okoreníme a 15 minút necháme odpočinúť. Na oleji opražíme cibuľu,...

Hovädzí a bravčový rezeň NITRAVA
Tento recepis je určený tým, ktorí favorizujú mäskové proteíny a sú proste labužníci na túto surovinu....