Foto: babkamt
Zvyčajne robím karfiol na strúhanke. Dnes ma napadlo pridať ku karfiolu aj lúsky. Mali sme zeleninový deň:-) Ja by som si dala aj vysmážaný Zobraziť celý popisZvyčajne robím karfiol na strúhanke. Dnes ma napadlo pridať ku karfiolu aj lúsky. Mali sme zeleninový deň:-) Ja by som si dala aj vysmážaný karfiol, no manžel ho nechce.
porcie
tepelná úprava
Postup
-
1
Karfiol som rozobrala na ružičky, umyla pod tečúcou vodou. Krátko som ho povarila v slanej vode.
-
2
Očistila som lúsky, narezala som ich na polovice. Samostatne som ich varila v slanej vode o trochu dlhšie ako karfiol.Kým sa mi varila zelenina, na suchej panvici som opražila želmľovú strúhanku.
-
3
K strúhanke som pridala uvarený karfiol a lúsky. Nakoniec som pridala kúsok masla.
-
4
Podávala som to s uhorkovým šalátom so smotanou.
@radost ozvi sa, či ti chutili:-)
@mijaita zvyk je železná košeľa. Strúhanku pražím nasucho. No pre porovnanie ju vyskúšam opražiť na masle.
@jarunka napíš, či ti chutilo.