Čierno-biela roláda fotorecept

eldina - fotkaeldina, 5. februára 2014
Čierno-biela roláda (fotorecept)
Foto: eldina

plnka sa nevarí-obsahuje bielu čokoládu, šľahačku a iné mňamkovky..

12
porcií
10 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
100 g
150 g
2 PL
2 PL
1 bal.
1 ČL
Plnka:
250 g
100 g
1 bal.
100 g
250 ml
cca 6 PL
z 1/2 ks citróna
Poleva:
100 g
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Potrebujeme: ( keks nemusí byť Marina, môžte aj iný, cukor si pridajte ako vy chcete, jeho váha nie je v recepte dôležitá, namiesto tvarohu môže aj mascarpone, plnka bude jemnejšia, ja som ho nezohnala v dvoch obchodoch a do tretieho sa mi už nechcelo)..:)

    Čierno-biela roláda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto: vymiešať vajcia s cukrom, pridať ostatné suroviny a dobre miešať /samozrejme mixérom/

    Čierno-biela roláda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    na plech dať papier na pečenie, vyliať naň cesto a piecť na 170 °C cca 15 minút /sledovať špáratkom/

    Čierno-biela roláda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    horúce upečené cesto vyklopiť na vlhkú utierku, papierom hore-pomaly ho stiahnuť

    Čierno-biela roláda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    kraj utierky položiť na začiatok pečeného cesta a zrolovať spolu s utierkou , nechať vychladnúť / vlhkosť utierky spôsobí , že horúce cesto bude po vychladnutí držať tvar rolády/

    Čierno-biela roláda (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    kým je cesto v trúbe, treba pripraviť plnku:zomlieť keks, vymiešať maslo izbovej teploty s cukrom /všetko mixérom/, pridať tvaroh , šťavu z citrona, mletý keks. bielu čokoládu roztopiť na pare a taktiež pridať do masy.

    Čierno-biela roláda (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ked je cesto v utierke vychladnuté, vyšľahať šľahačku a zľahka ju vmiešať do tvarohovej masy

    Čierno-biela roláda (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    roládu z utierky odrolovať , plnku natrieť na cesto /trochu si nechať aj na vonkajšie potretie rolády/ a zrolovať, ja som okrem plnky -dala zhora aj roztopenú bielu čokoládu s olejom, rozotrela a navrch postrúhala horkú čokoládu /zdobenie je totiž moja slabá stránka, takže vždy to nejako "maskujem"/..:))))))))))-------- dať chladiť do chladničky

    Čierno-biela roláda (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    zhrnutie manuálnej práce :)))) : cesto =5 minút, plnka + šľahačka =5 minút..:) ostatné je pečenie......počet porcií dám 12, ale závisí do veľkosti plechu, ja som mala najväčší (ved nebudem piecť miniroládu) ..:)

Diskusia k receptu

eviana
Už na prvý pohľad to super vyzerá @eldinka , a že netreba piecť je veľké plus... šup do KK :)
eviana
...opravujem... netreba variť plnku :) 5*