Foto: dorisa
Plnenú papriku máme všetci doma veľmi radi, je to jedlo, ktoré možme jesť ako v zime, tak aj v lete.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Priporavíme si suroviny.
-
2
Najprv si uvaríme ryžu. Klasicky, na oleji s cibuľkou(alebo len uvariť vo vode) necháme ju vychladúť.
-
3
Potom na oleji opražíme hladkú múku, urobíme zápražku, dolejeme vodou, posolíme, ocukrujeme a nakoniec pridáme paradajkové pretlaky. Za stáleho miešania uvaríme paradajkovú omáčku.
-
4
Mleté mäso osolíme, okoreníme, pridáme vajce, petržlenovú vňať a pomiešame. pridáme vychladnutú ryžu a možeme plniť papriky(ktoré sme zbavili jaderníkov) . Zo zvyšnej zmesi robíme guľky.
-
5
Naplnené papriky dáme do omáčky variť cca 30 minut,potom pridáme aj gule a varíme ďalších cca 15-20 minút. Podávame s knedlou, zemiakmi, my jedávame s chlebíkom.
Diskusia k receptu