Plnená paprika fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 17. decembra 2010
Plnená paprika (fotorecept)
Foto: dorisa

Plnenú papriku máme všetci doma veľmi radi, je to jedlo, ktoré možme jesť ako v zime, tak aj v lete.

4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks, zeleninová
2 šálky, guľatá
2 ks, malý (cca 120g)
 na zápražku
500 g, mleté
1 PL




Postup

  1. 1

    Priporavíme si suroviny.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Najprv si uvaríme ryžu. Klasicky, na oleji s cibuľkou(alebo len uvariť vo vode) necháme ju vychladúť.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom na oleji opražíme hladkú múku, urobíme zápražku, dolejeme vodou, posolíme, ocukrujeme a nakoniec pridáme paradajkové pretlaky. Za stáleho miešania uvaríme paradajkovú omáčku.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mleté mäso osolíme, okoreníme, pridáme vajce, petržlenovú vňať a pomiešame. pridáme vychladnutú ryžu a možeme plniť papriky(ktoré sme zbavili jaderníkov) . Zo zvyšnej zmesi robíme guľky.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Naplnené papriky dáme do omáčky variť cca 30 minut,potom pridáme aj gule a varíme ďalších cca 15-20 minút. Podávame s knedlou, zemiakmi, my jedávame s chlebíkom.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

anina43
plnená paprika patri medzi moje obľúbené jedlá, naozaj pre dostupnosť surovin ju možno konzumovať i v zime, dik že si toto jedlo pripomenula, pekné foto
julica
Moje total najoblubenejsie jedlo, ale radsej mam s velkym pretlakom, cervensiu omacku, viac paradajkovu ako mukovu. mnam mnam
dajanca
mám rada paradajkovú omáčku a do zásmažky dávam aj cibuľku a cesnak... veru dala by som si... :-)
emica
ja mam variantu aby sa nemuselarobit zasmazka robimzeleninovy zaklad na ktory dam pretlak a po uvareni rozmixujem a ochutim miesto cukru aby nebola kysela davamribezlovy lekvar
dorisa
@emica , to by mi doma nejedli, vieš, priateľ je taký klasik a vnučka ,tá nezje poriadne nič, tak robím vždy takú istú., ale ako nápad je to skvelé. Ďakujem za komentáre, všetkým.
evanaaa
Máš pravdu, Dorisa, ak plnená paprika, tak klasika, žiadna zelenina, cesnak, smotana, ale tak ako to ty robíš. Kombinujem pretlak s trochou kečupu, no niekedy to poruším a pridám aj trochu paprikovej pasty a do zásmažky trochu ml. papriky a štipku škorice, ale nie vždy.
evanaaa
No a toho pretlaku dávam viac, ako spomína aj Julica.
lenka304
No Dorisa dnes ma to čaká a som na to zvedavá,lebo mám problém urobiť dobrú paradajkovú omáčku aby nebola ani sladká ani kyslá ani slaná no nejak sa mi v tom nedarí (ani moja mamina nevie správne dochutiť túto omáčku tak sme ju nemávali veľmi často na stole ale všetci ju ľúbime ) tak uvidíme ako to dopadne keď pôjdem podľa Vášho receptu a dúfam sa podarí a bude chutiť :))
dorisa
@lenka304 , to záleží od paradajkového pretlaku, treba dať veľa a kvalitný(nie riedky)ja tiež solím, potom cukrujem, zas solím,kym nevznikne ta pravá chuť. Bože, aj si mi spravila chuť, neviem, či si v sobotu nespravím:)
marcy
dík za tip na víkend :-D nevarím ryžu,na cibuľke orestujem ryžu a vychladnutú primiešam k surovému mäsku ( skrátenie prípravy jedla :)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia