Bryndzové pirohy s hubovým ragú
šéfkuchár Olívia Restaurant v hoteli Kukučka v Tatranskej Lomnici, 17. augusta 2020

Foto: Pravda - Ivan Majerský
príprava
Suroviny
| Bryndzové pirohy: | |
| 400 g uvarených v šupke (150 g do cesta, 250 g do plnky) |
|
| 500 g |
|
| 200 g |
|
| 250 ml |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
| Hubové ragú: | |
| 500 g čerstvé (zmes) |
|
| 2 ks |
|
| 6 strúčikov |
|
| 150 ml |
|
| 200 ml |
|
| 50 g |
|
| 2 vetvičky |
|
|
|
|
|
|
|
| Navrch: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke a necháme ich vychladiť, očistíme a postrúhame najemno. Pridáme múku, vlažnú vodu, vajce a štipku soli. Vypracujeme cesto, ktoré necháme krátko odpočinúť.
- 2
Bryndzu zmiešame so zvyškom nastrúhaných zemiakov. Cesto na pomúčenej ploche rozvaľkáme a vykrajujeme kolieska. Z plnky vytvoríme guľky a po jednej vložíme do stredu každého kolieska. Preložíme a okraje zlepíme k sebe pomocou vidličky. Pirohy vložíme do osolenej vriacej vody a varíme asi 10 minút.
- 3
Hubové ragú: Šalotku a strúčiky cesnaku nakrájame nadrobno a orestujeme na masle. Pridáme huby nakrájané na rovnako veľké kúsky, ktoré restujeme do zlatohneda. Osolíme, okoreníme a podlejeme vínom. Krátko povaríme, aby sa alkohol odparil, a podlejeme vývarom. Na miernom ohni varíme 10 minút. Pridáme kúsky masla. Dochutíme čerstvým tymianom a krátko povaríme, aby ragú zhustlo.
- 4
Na tanieri ozdobíme opečenou slaninkou a pažítkovou emulziou, na ktorú sme rozmixovali pažítku so slnečnicovým olejom.
Tiež bryndzové pirohy:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu