Pecúšky fotorecept

jody - fotkajody, 8. októbra 2010
Pecúšky (fotorecept)
Foto: jody

Zemiaky milujem a keď som tu nedávno naďabila na jeden recept z nich, prišlo mi ľúto, že jednou z ingrediencií je ryba. Tie ja veru nezjem. Ale ten recept ma natoľko lákal, až som si ho spravila po svojom. Inšpirovala som sa týmto receptom: http://varecha.pravda.sk/recepty/fish-cakes-zemiakove-fasirky-rybou-fotorecept/9885- recept.html

50 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiačky dáme v šupe variť so soľou, vavrínom a guličkami korenia.

    Pecúšky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým upražíme cibuľku so šunkou.

    Pecúšky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vychladnuté zemiačky očistíme a nastrúhame na hrubo.

    Pecúšky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme vňať, vychladnutú cibuľku so šunkou, soľ a vajce a múku podľa potreby. (Alebo čokoľvek iné, na čo máte chuť)

    Pecúšky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Poriadne premiešame a formujeme malé dukátiky...

    Pecúšky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...ktoré obalíme v hrubej krupici...

    Pecúšky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...a buď upečieme v trúbe na pečiacom papieri potreté olejom, alebo (keďže je v trúbe niečo iné) upražíme na panvici.

    Pecúšky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A ukladáme pokiaľ nám tanier stačí... :-)

    Pecúšky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A servírujeme. Napríklad s rajčinou, pohárom kyslého či sladkého mlieka ako samostatné jedlo alebo ako prílohu k čomukoľvek, od guláša po strukovinové polievky... Dobrú chuť.

    Pecúšky (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

24 komentárov k receptu
Hm, ty mi robis chute a ja mam uz vecer skoro 8 hod. a nemozem uz nic varit ani jest, ale spravim na buduci tyzden i s tym zapekanym karfiolom. Sice zemiakove placky som kedysi robievala tiez, ale zkosi som na ne zabudla.
@jody , som rada, ze som ta inspirovala a ze si si recept prisposobila podla svojej chute. Ved tu na vareche o to vlastne ide. Vymienat si recepty aj skusenosti. Sme tu spojeni prakticky z celeho sveta, kazdy vie nieco ine, vzdy je sa co ucit.
Tak pecúšiky? Potešili ma. Chute máme podobné, zemiaky milujem, ryby nedám do úst, takže mi recept príde vhod. A najlepšie sa mi k tomu zdá to kyslé mliečko. Už sa mi zbiehajú slinky.
Dnes som ich urobila, pridala som z mrazničky aj posledné listy medvedieho cesnaku, a keďže hmoty som nemala veľa, poukladala som ju do formy na mafiny, navrch dala prúžok masla a pekne zapiekla, ako príloha boli paradajky a paprika. Výborný recept!

Pridaj komentár k receptu: