Foto: jody
Zemiaky milujem a keď som tu nedávno naďabila na jeden recept z nich, prišlo mi ľúto, že jednou z ingrediencií je ryba. Tie ja Zobraziť celý popisZemiaky milujem a keď som tu nedávno naďabila na jeden recept z nich, prišlo mi ľúto, že jednou z ingrediencií je ryba. Tie ja veru nezjem. Ale ten recept ma natoľko lákal, až som si ho spravila po svojom. Inšpirovala som sa týmto receptom: http://varecha.pravda.sk/recepty/fish-cakes-zemiakove-fasirky-rybou-fotorecept/9885- recept.html
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiačky dáme v šupe variť so soľou, vavrínom a guličkami korenia.
-
2
Medzitým upražíme cibuľku so šunkou.
-
3
Vychladnuté zemiačky očistíme a nastrúhame na hrubo.
-
4
Pridáme vňať, vychladnutú cibuľku so šunkou, soľ a vajce a múku podľa potreby. (Alebo čokoľvek iné, na čo máte chuť)
-
5
Poriadne premiešame a formujeme malé dukátiky...
-
6
...ktoré obalíme v hrubej krupici...
-
7
...a buď upečieme v trúbe na pečiacom papieri potreté olejom, alebo (keďže je v trúbe niečo iné) upražíme na panvici.
-
8
A ukladáme pokiaľ nám tanier stačí... :-)
-
9
A servírujeme. Napríklad s rajčinou, pohárom kyslého či sladkého mlieka ako samostatné jedlo alebo ako prílohu k čomukoľvek, od guláša po strukovinové polievky... Dobrú chuť.
Diskusia k receptu