Celozrnné linguine s omáčkou z tofu

ivah - fotkaivah, 23. júla 2013
Celozrnné linguine s omáčkou z tofu
Foto: ivah

Milujem stredomorskú kuchyňu, a tak som sa rozhodla vymyslieť na dnešný obed vegetariánsku verziu cestovín. Výsledok nás svojou chuťou veľmi príjemne prekvapil. Nech sa Zobraziť celý popisMilujem stredomorskú kuchyňu, a tak som sa rozhodla vymyslieť na dnešný obed vegetariánsku verziu cestovín. Výsledok nás svojou chuťou veľmi príjemne prekvapil. Nech sa páči, vyskúšajte! :-)

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g alebo špagety
210 g
180 g
2 strúčiky
2 PL
8 ks
8 ks
3 ČL
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Na horúcu teflonovú panvicu nalejeme olivový olej, pridáme pretlačený cesnak a krátko pražíme. Cesnak nesmie začať hnednúť. Prilejeme paradajkový pretlak, hnedý cukor a zamiešame. Tofu nastrúhame na hrubé rezance, olivy pokrájame na kolieska a spolu s tofu pridáme do omáčky. Za stáleho miešania varíme na slabom ohni asi 1 minútu. Po odstavení z platne ochutíme soľou a oreganom.

  2. 2

    Linguine uvaríme v osolenej vode podľa návodu, scedíme, prepláchneme teplou vodou, premiešame s olivovým olejom. Rozdelíme na taniere a polejeme omáčkou. Dobrú chuť! :-)

Diskusia k receptu

sugarpop
Toto sa mi páči. Vždy si kúpim tofu že s ním budem veľa variť a potom neviem čo budem variť, tak si mi dala výbornú inšpiráciu :)
tereza1205
vyzerá to výborne, možno skúsim miesto cukru použiť radšej sladkú mrkvičku nastrúhanú a uvidím, teším sa na papanie:-D
elixir
Perfektné:) Pre nás síce bez olív, ale tofu som ešte do paradajkovej omáčky na cestoviny nedávala, skúsime skúsime... :)
elixir
Dnes sme mali na obed...trošku som omáčku a pomer cestovín voči nej upravila aby kJ vyhovovali :) Pochutili sme si, vďaka za peknú inšpiráciu, asi by ma nenapadlo spojiť tofu s paradajkovým pretlakom:)