Tento recept dostal manžel od kolegu a nech nad ním budete akokoľvek neveriacky krútiť hlavou (ako najskôr aj my), keď sa ho odhodláte vyskúšať, Zobraziť celý popisTento recept dostal manžel od kolegu a nech nad ním budete akokoľvek neveriacky krútiť hlavou (ako najskôr aj my), keď sa ho odhodláte vyskúšať, už naň nedáte dopustiť :o)
porcie
príprava
na 170 °C
Suroviny
1 ks |
|
1 pol. lyžica |
|
1 pol. lyžica |
|
1 pol. lyžica |
|
1 pol. lyžica |
|
1 bal. |
|
na celé kura plátky |
|
na celé kura plátky |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Na úvod je nutné spomenúť, že horčice, lekvár i zmes mrazenej zeleniny môžu byť akékoľvek - aké komu čo najviac chutí - z vlastnej skúsenosti viem, že čím bláznivejšie kombinácie, tým lepší výsledok. :o)))
- 2
Lekvár a tri druhy horčice (zo všetkého po jednej polievkovej lyžici), soľ, korenie a kari korenie (podľa vlastnej chuti) dobre vymiešame do homogénnej zmesi. Umyté a vyčistené kurča touto zmesou dobre vytrieme z vnútra aj na povrchu.
- 3
Kurča vložíme do pekáča, obložíme plátkami slaniny a masla. Na vrch nasypeme zeleninovú zmes. Pečieme zakryté, pred dokončením odkryjeme, a zapečieme do chrumkava. Podávame s ľubovoľnom prílohou. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu