Pangasius na šampiňónoch

alenka0901 - bez fotkyalenka0901, 25. februára 2011

Tento recept mám z jedného časopisu. Trochu som si ho upravila, lebo mi tam mal byť kapor. Radšej máme pangasiusa alebo filety.

Suroviny

1 kg
0,5 kg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Šampiňony očistíme a nakrájame na plátky.V panvici rozohrejeme olej a huby orestujeme, osolíme, okoreníme a dusíme asi 10 minút.Pláty pangasiusa rozdelíme na menšie kúsky, obalíme v zmesi múky a papriky.

  2. 2

    Umyté zemiaky v šupke vložíme na 5 minút do osolenej vriacej vody. Vodu zlejeme, a keď vychladnú, pokrájame ich na osminky a v miske zmiešame s olivovým olejom, so zmesou sladkej a štipľavej červenej papriky a soli.

  3. 3

    Do vymasteného pekáča alebo plechu dáme najprv zemiaky, na ne rozložíme podusené huby a na vrch uložíme obalenú rybu. Pečieme v rúre pri 180 stupňoch asi 30 minút.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu

turistka
recept som si uložila, je to veľmi chutné jedlo, pred obaľovaním som ešte pokorenila bielym korením a pokvapkala citrónom, pred dopečením v rúre navrch poukladala tenké plátky masla-mňam.