Vanilkové rožky a tyčinky fotorecept
Foto: olinecka
Tentoraz pridávam recept na obľúbené vanilkové rožky, ako ich kedysi piekli naše staré mamy a ktoré miluje každá generácia.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
150 g |
|
200 g čerstvé |
|
200 g (alebo Palmarin) |
|
200 g mleté |
|
Na obaľovanie: | |
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Múku preosejeme, nastrúhame k nej studené maslo, pridáme zbytok surovín a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme stuhnúť v chladničke.
-
3
Z cesta po troškách odoberáme kúsky, ktoré vtlačíme do formičiek. Ukladáme na plech. Rúru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 12-15 minút.
-
4
Alebo klasika... z cesta vytvarujeme šúľok, odkrojíme a tvarujeme rožky, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vidličkou do rožtekov urobíme zárezy...
-
5
Po upečení a vychladnutí vyklopíme z formičiek a obaľujeme v práškovom cukre, ktorý sme zmiešali s vanilínovým cukrom.
-
6
Ukladáme do uzatváracej dózy, dobrú chuť...
Diskusia k receptu