Citrónové fánky
Citrónové fánky

Vyprážané citrónové lístky fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 24. februára 2019

K nedeľnej kávičke.

56
porcií
90 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1000 g
80 g
trocha
4 ks.
460 g
4 vrchovaté KL
6 PL
42 g
4 PL
60 g
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tu sú suroviny

    Vyprážané citrónové lístky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Trocha vlažnej vody odoberieme, pridáme cukor a droždie a dáme si urobiť kvások. Trvá to asi tak 15-20 minút. Múku si preosejeme, pridáme do nej citrónovú kôru, citrónovú šťavu, rum, žĺtky rozšľahané vo vlažnej vode, rozpustené maslo a kvások. Cesto dobre vypracujeme.

    Vyprážané citrónové lístky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto je vypracované, dáme ho na teplé miesto na 60 minút nakysnúť.

    Vyprážané citrónové lístky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď máme cesto nakysnuté rozdelíme ho na 7 častí a vypracujeme bochníky, ktoré necháme ešte 10 minút nakysnúť.

    Vyprážané citrónové lístky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Každý bochník rozvaľkáme na menšie koliesko, priemer asi 20 cm.

    Vyprážané citrónové lístky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Radielkom rozkrájame na 8 trojuholníkov a do každého stredu trojuholníka ešte urobíme pásik.

    Vyprážané citrónové lístky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Každý trojuholník od špica prevlečieme.

    Vyprážané citrónové lístky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dáme vypražiť z každej strany po 2-3 minútky do rozohriateho oleja.

    Vyprážané citrónové lístky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Povyberáme na papierovú utierku, aby stiekol olej a posypeme práškovým a vanilkovým cukrom. Tu už sú vypražené a pocukrované všetky.

    Vyprážané citrónové lístky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    No a hotovo.

    Vyprážané citrónové lístky (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Áno je taká chuť medzi šiškami a fánkami ale ten citrón tam dodá výbornú chuť. A @Haji tento recept už mám dávno a ak mi dobre pamäť siaha je to z Českej stránky. Veľmi sa mi páčil a chuťove tiež výborné preto ich pekávam.