Ricottové šišky

sissi29 - fotkasissi29, 3. decembra 2010
Ricottové šišky
Foto: sissi29

Objavila som ich náhodou a odvtedy sú na našom stole pravidelne.

25
porcií
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 šálka
3/4 šálka
2 PL
1 1/2 ČL
1/2 ČL
2 ks
2 PL
1 balíček
 na zdobenie




Postup

  1. 1

    V miske si zmiešame múku, kryštálový aj vanilkový cukor, prášok do pečiva a muškátový orech. Pridáme vajcia a med a znovu zamiešame tak aby sa nám všetky ingredencie pekne spojili. Nakoniec pridáme riccota syr a jemne premiešame.

  2. 2

    Do rozohriateho oleja potom polievkou lyžicou dávame kopky cesta a smažíme kým nemajú krásnu zlatisto hnedú farbu. Asi 20-30 sekúnd z oboch strán.

  3. 3

    Servírujeme na tanieri posypané práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

evanaaa
Jednoduchá, dobrá chuťovka. Komu s azdá ricotta drahá, myslím, že môže byť aj krémový jemný tvaroh, nie?
sissi29
Kremový nie, skor by som volila hrudkový, aby boli hrudky vidieť a cítiť keď sa človek do šišiek zahryzne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia