Ovocný koláčik s posýpkou

petuska25 - bez fotkypetuska25, 17. januára 2016
Ovocný koláčik s posýpkou
Foto: petuska25

Recept na tento koláč som našla náhodne pri listovaní v kalendári a zapáčil sa mi, tak som si povedala, že ho vyskúšam. Niektoré Zobraziť celý popisRecept na tento koláč som našla náhodne pri listovaní v kalendári a zapáčil sa mi, tak som si povedala, že ho vyskúšam. Niektoré ingrediencie som si pozmenila podľa seba a výsledok bol famózny :D

20
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

270 g
30 g
1 ks
2 PL
100 ml
15 g
1 pohár 7 dl
5 ks
Posýpka:
30 g
1 PL
50 g




Postup

  1. 1

    Do vlažného mlieka dáme kvasnice, ktoré potom pridáme do misy s preosiatou múkou, vajcom, medom a maslom. Vypracujeme hladké cesto. Najlepšie rukami, ktoré potom natlačíme na vymastený a múkou vysypaný plech.

  2. 2

    Ovocie scedíme, naukladáme na cesto. Ja som si po celej ploche rozložila slivky a pomedzi ne som dala nakrájané jablká. Ovocie som posypala jedným vreckom vanilkového cukru.

    Ovocný koláčik s posýpkou - obrázok 2
  3. 3

    Nakoniec som na koláč rovnomerne nasypala posýpku z vymiešaných surovín a pretože som použila slivky, pridala som do nej 1 škoricový cukor. Koláč dáme piecť do vyhriatej rúry a pečieme pokým nie je posýpka zlatistá. Ja som ho piekla na 180 °C asi tak 20 minút. Po upečení a vychladnutí môžeme koláč posypať práškovým cukrom.

    Ovocný koláčik s posýpkou - obrázok 3

Diskusia k receptu

petuska25
uka424...to cesto na plechu podkysne, kedže sú tam kvasnice, ale zase nie nejako extrémne do výšky. A normálne po vymiesení som ho pleskla na plech, ozdobila ovocím, posypala drobenkou :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia