Hovädzie v omáčke mole

marcelc - fotkamarcelc, 26. februára 2014
Hovädzie v omáčke mole
Foto: marcelc

Výsledok experimentovania s mexickou kuchyňou...

3-4
porcie
15 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
3 strúčiky
4 ks
8-10 ks
2 ks
300 ml
1 čl
1 čl
1 ks
1 čl
1 čl




Postup

  1. 1

    V Mixéri rozmixujeme paradajky, cesnak, 4 šalotky a stonky koriandru (perfekcionisti to môžu najprv opražit na suchej panvici pre lepšiu chuť; bez stoniek).

  2. 2

    Na horúcom oleji opražíme na kocky nakrájané mäso, pridáme zvyšné šalotky (stačí ich prekrojiť napoli a nasekať na plátky) a krátko orestujeme. Pridáme chilli, škoricu, koriander, povaríme tak 5 minút kým sa nám to krásne rozvonia a pridáme rozmixovanú zmes a vývar a oregáno.

  3. 3

    Dusíme kým je mäso hotové a dochutíme čokoládou, limetkovou šťavou, čierným korením a dosolíme podľa chuti. Dobre sa k tomu hodí upečená bageta s cenakovo-petržlenovým maslom a pohár červeného vína.

Diskusia k receptu

amelie
dobré:-) koriander nedám, páchne po myšacincoch, ale recept stojí za hriech:-)))
julica
ou yeah, KK, perfektné a rýchle, svieže.
sovka62
V reštaurácii Hladný býk (Trnava) som jedla kuracie mole. Bolo s bielou omáčkou, možno redukovaná smotana, neviem, ale určite najlepšie jedlo aké som kedy v reštaurácii ochutnala.
Tvoj recept si ukladám a určite vyskúšam, vyzerá výborne. Ak by si mal a pridal recept aj na to kuracie, bolo by som ti vďačná.
marcelc
@Sovka62 : s kuracím som to neskúšal, ale ako vravíš môže to byť zredukovaná smotana. Ak by si to nahodou spravila tak daj vedieť ako to chutí a pošli fotku:)
danulatenko
@sovka62 aj ja som mala tu cest jest kuracie mole u Byka. Smotana, chilli papricka, por a myslim aj nakrajane banany a nejake oriesky, kuracie prsia = vysledkom bola velmi lahodna chut. @marcelc urcite vyskusam aj tvoje mole s hovadzim na cerveno… je v KK
sovka62
@danulatenko , áno, aj banány, aj oriešky, ale tá smotana nechutila ako smotana, bola oveľa lepšia, ani tú chuť neviem opísať. A podotýkam, že straaaašne nemám rada, ak sa v jedle kombinuje mäso s ovocím, ale toto bolo výborné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia