Foto: marcelc
Výsledok experimentovania s mexickou kuchyňou...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V Mixéri rozmixujeme paradajky, cesnak, 4 šalotky a stonky koriandru (perfekcionisti to môžu najprv opražit na suchej panvici pre lepšiu chuť; bez stoniek).
- 2
Na horúcom oleji opražíme na kocky nakrájané mäso, pridáme zvyšné šalotky (stačí ich prekrojiť napoli a nasekať na plátky) a krátko orestujeme. Pridáme chilli, škoricu, koriander, povaríme tak 5 minút kým sa nám to krásne rozvonia a pridáme rozmixovanú zmes a vývar a oregáno.
- 3
Dusíme kým je mäso hotové a dochutíme čokoládou, limetkovou šťavou, čierným korením a dosolíme podľa chuti. Dobre sa k tomu hodí upečená bageta s cenakovo-petržlenovým maslom a pohár červeného vína.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tvoj recept si ukladám a určite vyskúšam, vyzerá výborne. Ak by si mal a pridal recept aj na to kuracie, bolo by som ti vďačná.