Špargľa s kokosovým mliekom
Dievčatá, pridávam recept na prípravu špargle s kokosovým mliekom. Množstvá šunky a syra v recepte...
Kuracie makové prsty
Cez sviatky som jedla u kamošky makové rezne, tak ponúkam upravený recept...
Pochúťka pre Štefana
Tento recept som si vymyslela sama, ked sa mi narodil vnuk a chcela som, aby...
Polievka z hlív
Pokrájané hlivy varíme v osolenej vode s rascou 30 minút, potom pridáme bujón, pokrájané zemiaky...
Talianska praženica
Mam priateľa v norsku a viete aké to je ked si chlapi varit majú sami... su tak...
Polenta s údenými kačacími prsami
Polentu uvaríme vo vývare a pridáme parmezán. Vylejeme na plech a pečieme 30 minút. Vychladenú...
Medová torta bez lepku
Medovníčky sú tradičná vianočná klasika a pravdepodobne nechýbajú na žiadnom štedrovečernom stole. Čo tak ale upiecť si niečo nové, ale zároveň zachovať tradíciu voňavého medového cesta?...
Tempura papričky plnené syrom
Chrumkavý snack k filmu, hokejovému zápasu, na piknik, či na ohurovanie hostí na návšteve....
Dezert Šalamún
Vodu, cukor, tuk a kakao zohrievame v hrnci až kým sa nespoja (nevaríme). Odoberieme...
Sviečková NATURALE alias mäso na zelenine
Nebojme sa variť zdravo a pritom zachovať tie pravé chute. Skúsila som a podarilo sa...
Pšenová polievka
Mrkvu a petržlen uvaríme vo vode do mäkka. Pšeno tri krát obaríme horúcou vodou. Mrkvu...
Kokosovo-uhorkový šalát
Uhorku okrajame zo supky, v strede zrniecka vyrezeme prec a pokrajame ju na male kocky, ...
Šľahačková torta
Recept je veľmi chutný, svieži, dala mi ho priateľka. Pripravujem ho kedykoľvek máme na...
Kurča na pive so zemiakmi
Kurča rozporcujeme (môžeme ho aj vykostiť), osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opražíme v rozohriatom oleji zo...
Baklažánové lasagne
Baklažány sa dajú nielen naplniť, ale môžeme ich použiť aj namiesto klasického cesta na lasagne...
Tokgalbi - vyprážané hovädzie rebierka 떡갈비
Tokgalbi pochádza z kráľovského dvora, kde varili mleté mäso z rebierok pre kráľa. Neskôr sa...
Bruschetta s paradajkovým džemom
Dnes nie je problém zohnať akúkoľvek zeleninu či ovocie počas celého roka. Ale žiadne nechutia a nevoňajú tak...
Casarecce alla gricia
Absolútna rýchlovka z Lazia a ďalší zo série receptov s guanciale....
Kokosové bonbóny
Koláčiky ktoré patria k vianociam pretože vydržia dlho, nepokazia sa a detičky ich majú veľmi radi....
Čerstvý pstruh s bylinkami
Pstruhy potrieme olivovým olejom a osolíme zvnútra aj zvonka. Pstruha vyplníme čerstvými bylinkami. Pečieme na...
Cícerová polievka so stonkovým zelerom
Neobvyklá kombinácia strukovín - cíceru a stopkového zeleru vytvára krásny chuťový zážitok. Vyskúšate?
Praženica pre nežnú ½ s chlopskými šmakmi
Uznajte, že nie každá praženica je praženica! Aj nežnejšia ½ ľudstva má dni, keď šľahačku...
Slané tvarohové rolky
Zo všetkých surovín vypracujeme cesto a rozdelíme ho na 8 dielov. Každý diel rozvaľkáme na dlhý...
Hubová paštéta pod kačacím tukom
Nakrájané huby podusíme na masle, spenenej cibuli a cesnaku, pridáme čili, tymian a namočené...
Bravčová krkovička s údeným rebrom a zapečeným syrom
Marináda Korenie, papriku, oregano, rascu, vňať, bujón a nadrobno nakrájaný alebo pretlačený cesnak dáme do mysky spolu s...
Opekané knedle z grahamového pečiva
Tieto knédle robievam, ak mám staršie grahamové pečivo a naplánujem si piecť, alebo grilovať nejaké mäso. Hodia...
Steak pie
Na opakované želania môjho manželíka som sa pokúsila o slovenskú verziu tradičného anglického "steak pie" ....