Škoricový baranček fotorecept

slavka11 - bez fotkyslavka11, 23. marca 2012
Škoricový baranček (fotorecept)
Foto: slavka11

blíži sa Veľká noc tak som sa rozhodla podeliť sa s Varecháčmi o tento chutný receptík tieto škoricové hniezda chutia najpodobnejšie tým, ktoré sa Zobraziť celý popisblíži sa Veľká noc tak som sa rozhodla podeliť sa s Varecháčmi o tento chutný receptík tieto škoricové hniezda chutia najpodobnejšie tým, ktoré sa kedysi predávali v obchodoch. Od istej doby sa po nich zľahla zem a tak som dlho hladala recept, ktorý by im bol najpríbuznejší

120
porcií
180 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
250 g
42 g
1 ks
150 ml vlažné
250 ml
250 g
podľa potreby /škoricový cukor
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
50 ml vlažná
3 PL




Postup

  1. 1

    Múku preosejeme z mlieka droždia a cukru si pripravíme kvások, ktorý vlejeme do múky. Pridáme sladkú smotanu a celé vajíčko a vymiešame hladké cesto, ktoré necháme pekne v teple nakysnúť. Po nakysnutí doň jemne vtlačíme dlaň čím vytlačíme bublinky z cesta.

    Škoricový baranček (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si surovinky na plnku. t.j. rozpustíme palmarín, scedíme namočené hrozienka a kto má chuť pripraví si aj strúhaný kokos alebo mleté orechy

    Škoricový baranček (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme na cca 0,5 mm. Povrch potrieme roztopeným palmarínom, posypeme škoricou, primerane trstinovým cukrom, poprášime kakaom a posypeme hrozienkami. Stočíme opatrne do roládky tak aby nám plnka nevytiekla a z cesta krájame asi tak 1 cm kolieska, ktoré zo spodnej časti ponoríme do múky a kladieme na vymastený plech. Z cesta si necháme začiatok a koniec roládky ktoré nám budú sĺúžiť ako základ na nožičky a hlavičku barančeka. Roládky nekladieme príliš blízko seba, aby malo cesto pri pečení priestor na kysnutie.

    Škoricový baranček (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Necháme asi tak 10 minút ešte kysnúť a šup plech do rúry na 180 stupnov cca tak 20-30 minút. Pečieme do zlatohneda. Počas pečenia si v 50 ml vody rozmiešame asi tak 2 polievkové lyžice cukru a počkáme kým sa nám baranček neupečie. Hneď po vybratí plechu z trúby každú roládku potrieme pripraveným cukrovým roztokom aj viackrát. Tým je koláčik šťavnatejší.

    Škoricový baranček (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

lia66
Jééé, ten je chutnýýý!!!...škoricové môžem-mňááám!
mama3chlapov
naozaj je pekný, ja sa chystám robiť v nedeľu škoricové hniezda, mám tiež super recept, lebo je rýchly kysnutý (pečie sa hneď po vypracovaní cesta bez kysnutia) a sú toho tri plechy. Dúfam, že sa mi vydaria, máme návštevu. Baranček je krásny nápad na Veľkú noc.
mariaklara
@slavka , prepáč, že ti to píšem do tvojho receptu, dnes som si tú rastlinnú šľahačku bola kúpiť v COOP Jednote a je až 1l a stojí 2.70eur, aspoň u nás.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia