4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Čerstvé huby očistíme, umyjeme a nakrájame nadrobno. V rozpálenej masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a primiešame huby. Osolíme a dusíme domäkka. Necháme vychladnúť. Žemle nakrájame, sparíme horúcim mliekom a pretrieme cez sitko. Roztopené maslo premiešame so sardelovou pastou, rozšľahanými vajcami a korením.
- 2
Vzniknutú zmes primiešame k hubám, pridáme petržlenovú vňať a podľa potreby zahustíme strúhankou. Z pripravenej zmesi sformujeme rezne, obalíme ich preosiatou strúhankou a v rozpálenom oleji ich z oboch strán vypražíme dozlata.
- 3
Podávame s hranolčekmi a tatárskou omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
našiel ale 2 kg sírovca obyčajného.tie rezne nemalý chybu.
Zobral som len mladé plodnice.každú som rozrezal a do vnútra
dal šunku a údený syr.Maškrta,príloha ľubovolná.Ani tieto nemajú chybu.........