Vyskúšajte či je lepšia tá kupovaná, alebo doma upečená ;)
Postup
-
1
Cukor, vajcia, med, sódu, korenie a tuk dáme do hrnca a za stáleho miešania zohrievame na bod varu. Horúcu zmes vlejeme do preosiatej múky. Vypracujeme vláčne cesto, rozdelíme ho na 4 časti, ktoré rozgúľame na papieri na pečenie na veľkosť plechu. Upečieme v teplej rúre. Dávame pozor, lebo cesto sa veľmi rýchlo upečie. :)
- 2
Salko varíme na miernom ohni v hrnci, ponorené vo vode 2 hodiny. Necháme ho vychladnúť. Z cukru upražíme karamel, zalejeme ho trochu mlieka, pridáme puding, ktorý sme zmiešali so zvyšným mliekom a uvaríme na kašu. Po vychladnutí spojíme so Salkom. Upečené vychladnuté pláty potrieme krémom, a vrch ešte posypeme mletými orechami. Krájame na rezy. :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu