Kurča s baskickou omáčkou

redakcia - fotkaredakcia, 3. júla 2009

Suroviny

2 PL
3 ks
1 plátok
 niekoľko
500 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Kurča očistíme, osolíme a zviažeme. Do kastróla dáme olej, vložíme doň kurča a pečieme.

  2. 2

    Medzitým cibuľky pokrájame na jemno, plátok šunky rozkrájame a spolu na troške oleja podusíme. Šampiňóny posekáme na jemno a dáme k cibuli. Pridáme aj olúpané a pokrájané paradajky a tiež pokrájané malé červené papriky, z ktorých sme vyrezali semienka. Necháme pomaly dusiť približne 30 minút.

  3. 3

    Potom kurča polejeme uvarenou omáčkou a ešte približne 15 minút podusíme. Kurča s baskickou omáčkou podávame dobre vychladené.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia