Foto: razomzastolom
Boršč má nespočetné množstvo variantov a len o tomto jednom jedle by sa dala napísať celá kuchárska kniha. V tomto recepte by som Zobraziť celý popisBoršč má nespočetné množstvo variantov a len o tomto jednom jedle by sa dala napísať celá kuchárska kniha. V tomto recepte by som Vám chcela prezradiť tajomstvo červeného boršču,
ktorý varí moja mama a pri ktorom sa tak často zíde celá veľká rodina... Je to trošku netradičný
boršč a jeho zvláštnosťou je to, že sa hosťom podáva v hrnčekoch a pije sa. Je to z toho
dôvodu, že sa pripravuje bez fazule, zemiakov, kapusty alebo iných klasický používaných
surovín. K boršču pečiem oškvarkové pagáčiky.
Zdroj: https://youtu.be/RMY-53-YbB0
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 l |
|
2-3 ks (cca 450-500 g) |
|
1/4 ks farebná mäsitá |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks stredne veľká |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
50 g |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
100 ml |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Cibuľu nadrobno nakrájať a mrkvu nastrúhať.
- 2
Cviklu uvariť. Vychladiť, ošúpať a najemno nastrúhať.
- 3
V hrnci alebo na panvici roztopiť maslo, osmažiť cibuľu dozlatista, pridať jemne nastrúhanú mrkvu, paradajkový pretlak, smažiť cca 5-7 minút. Ďalej pridať nastrúhanú cviklu, cukor, ocot a znova osmažiť. Mierne posoliť, pridať mletú červenú papriku a koreniny podľa chuti. Trošku presmažiť a zaliať vriacou vodou, aby paprika neprihorela a variť cca 15-20 minút.
- 4
Škrob rozpustiť v 100 ml studenej vody a pridať smotanu na varenie. Zmes dobre premiešať a vliať do vriaceho boršču. Na konci varenia pridať korenie, bobkový list, soľ podľa chuti a variť ešte niekoľko minút.
- 5
Dobrú chuť! ?
- 6
Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/RMY-53-YbB0
Tiež boršč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
dľa surovín- nič nemožno pokaziť
:-)
Nech sa dari! Pekny den! 🙂