Sriracha

warisiss - bez fotkywarisiss, 7. augusta 2013

Jednoduchá a rýchla príprava najlepšej chilli omáčky na svete. Používame na ňu ľubovoľnú odrodu chilli papričiek, odporúčam jalapeno alebo inú jemnú odrodu. Nie feferóny !!!!

5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
4 strúčiky
2 ČL
2 ČL
50 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ľubovoľnú odrodu chilli papričiek (nie feferónov!!) nasekajte nadrobno, cesnak pretlačte. Všetky suroviny okrem cukru zmiešajte a nechajte odstáť v chladničke cez noc aby sa chute premiešali.

  2. 2

    Potom túto zmes aj s cukrom umiestnite na panvicu alebo do teflónového hrnca a prudko zohrejte. Potom uberte teplotu a miešajte asi 5 min. Nechajte vychladnúť.

  3. 3

    Rozmixujte do hladka. Skladujte v zaváraninových pohároch v chladničke.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Toto nema so srirachou nic spolocne, ta sa robi fermentaciou.
dakujem za pozitivnu spatnu vazbu, vidim ze ani tu sa na moresy nezabuda