Moja pizza fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 15. mája 2015

Viem,viem, poviete si nič nového pod slnkom tých už tu je ale toto je moja a ja si ju sem dávam pre mňa ak Zobraziť celý popisViem,viem, poviete si nič nového pod slnkom tých už tu je ale toto je moja a ja si ju sem dávam pre mňa ak chcete skúsite ak nie nemusíte.

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
300 g
asi 1,5 - 2 dcl
1 PL
1 ČL
Kvások:
trocha
20 g
1/2 PL
Na potretie:
Plniť:




Postup

  1. 1

    Urobíme si kvások. Droždie med a trochu mlieka.Keď máme kvások preosejeme si múku, pridáme do nej soľ, teplú vodu,olej kvások a vypracujeme cesto, ktoré necháme asi 10 minút kysnuť.

    Moja pizza (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Asi po desiatich minútach si cesto rozdelíme na dve polovice. Formy na pečenie si dobre potrieme olejom a rukami rozprestrieme cesto na dno foriem.

    Moja pizza (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potrieme kečupom ktorý sme si rozrobili s cesnakom,korením na pizzu a oreganom.

    Moja pizza (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Následne posypeme nakrájaným pórom.

    Moja pizza (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na jednu si dáme šunku-ja šunku pokrájam na malé kocky.

    Moja pizza (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na druhú si dáme krevety.

    Moja pizza (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vrch pizze posypeme syrom-ja som mala len taký ktorý sa mi neroztiekol pri pečení ale nevadilo aj tak bola výborná a zjedli sme ju len sa tak zaprášilo.

    Moja pizza (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    No a trochu som ich prizdobila v strede tu je šunková.

    Moja pizza (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A tu krevetová.

    Moja pizza (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    A dala upiecť do rozohriatej rúry na 200 stupňov. Piekla som ju asi 15 minút. Tu je upečená krevetová - pre manžela.

    Moja pizza (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    A tu je šunková pre mňa.

    Moja pizza (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    A tu už manžel má skoro zjedenú.

    Moja pizza (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

jozka2
Cesto ako robis ty, robia taliani,ale s pridanim trochu sucheho drozdia.Stretla som sa s tym v jednej tal. pizzerii.Zarobia cesto vecer a nechavaju prikryte do rana.Potom to cesto je fantasticke.
jozka2
Este by som dodala,ze vsetky ingred.by som brala mimo kecupu.Pouzila by som rozmiesany par.pretlak s trochou vody a octu.Kecup zvrati chut a uz to nie to uno-nuno.
amelie
@sonulienka , každý rok si robím vlastné kečupy (každý rok skúšam iné -, pizza sa u nás určite nevyhodí, takže tvoj recept vyskúšam. ďakujem:-)))
mirop
nieje to sice americky nazov ale @sonulienka dvovolim si pripomenut jeden koment :D - všelijaké americké pomenovanie jedál a recepty tak mi je niekedy aj do plaču aj do smiechu aký sme SLOVÁCI zapredanci a rýchlo sa prispôsobíme.
zolik
@sonulienka , ta pizza musi byt vyborna. posledna foto sa mi paci najviac, hned vidiet, ze tvojmu muzovi ozaj chuti. pekny vecer
klukodvody
@sonulienka šikovná jsi a dobře se staráš o manžela je to šikovný recept a rychlý .Já těsto dávám na noc do ledničky kynout a teprve druhý den dělám ,ale Tvoje rychlovka nemá chybu .Dneska jsem si hvězdičky zkontroloval a naskočilo všech 5 v k.k.
A když máš takový krásný vztah ,podívej se jestli chceš do zážitků přidal jsem tam něco co mně docela okouzlilo a myslím ,že se Ti to bude líbit .
sonulienka
Všetkým Vám ďakujem za komentáre - a čo sa týka "Amerických" jedál a zapredanie SLOVENSKÝCH o tom som sa už včera zmieňovala v mojom recepte čo som pridala včera. A tiež, že som dala kečup viem, že mal ísť pretlak ale som nemala tak som použila kečup. Inak dávam pretlak. No kto chce nech skúsi a kto nie nemusí. A tiež si myslím, že už asi v každej Slovenskej domácnosti si buď objednali alebo upiekli pizzu. Nech mi nik nepovie, že to tak nie je alebo sa mýlim?
mesiar50
Tu s krevetami coskoro odskusam.Nemas co dakovat
to ja ti diky za skvely recept.
mirop
nech si vari co ma rad, len mi prisiel ten koment o zapredancoch co varia medzinarodnu kuchynu tak typicky slovensky jedovaty, vyjadrujuci slovensku malost a zaprdenost... inak viem, ze varite rada a dobre, sam mam jeden vas recept ulozeny
sonulienka
@mirop ďakujem viem možno som to trochu priostrila keď som použila to slovo zapredanci ospravedlňujem sa ale napísala som aj to, že taktiež mám rada aj iné recepty nie len Sovenské. Ale tiež musíš uznať v kútiku srdca, že je to tak viem to sama vlastná skúsenosť. No ale nechajme to už tak venujme sa radšej receptom. Pozdravujem Ťa a prajem príjemný víkend.
Dnes možno pridám tiež jeden recept ale na sladko kysnuté cesto.Ešte uvidím ak a či budem piecť.
evanaaa
@sonulienka , pekné si ich spravila, tie pizze a iste chutné, ale ak mám ja pravdu povedať, nejako ma nelákajú ale som ich okúsila, aby som sa presvedčila, či je to ozaj taká pochúťka, no asi som nemala na ne šťastie, alebo mi vôbec nechutili, neviem.....tak už radšej ani neskúšam.
sonulienka
@evanaaa dala som to síce sem na varechu.sk ale ani u nás sa často nerobí pizza. Tento krát si to prial manžel mali sme kúpené krevety a on to miluje tak som mu vyhovela. Čo neurobíš pre manžela??




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia