
Domáca grilovacia omáčka - BBQ sauce
Dlho sme sa odhodlávali na naše prvé grilované rebrá. Odkedy sme prekukli ich tajomstvo, nevieme...

Medovníčky od mamičky
Jednoduchý a ľahký recept, ktorý zvládne aj kuchársky začiatočník. Medovníky sú po upečení mäkké, ...

Polievka zo zelenej fazule
Asi najradšej zo všetkeho mám polievky. Jedávame ich takmer denne. Toto je jedna z mojich oblubenych. Zelena...

Chutné opražené cestoviny so syrom
Naše obľúbené cestoviny, ktoré varím už veľa rokov. Jednoduchá a rýchla príprava, ktorú zvládne každý!...

Kuracie prsia marinované v limetkách, koriandri a čili
Kuracie prsia nožom upravíme na rovnakú hrúbku tak, aby vznikol steak. Pripravíme marinádu z olivového...

Bazalkovo-cesnakový olej
V minulom živote som určite žila niekde pri Stredozemnom mori, lebo kombinácia vône bazalky, cesnaku...

Hovädzie plátky so stonkovým zelerom a sušenými hríbmi
Až do Des Moines IOWA došla zvesť, že u nás, doma na Slovensku, už...

Linecké kolieska s ríbezľovým lekvárom
Drobné pečivo z lineckého cesta, to je klasika, ktorá určite nesmie chýbať na vianočnom stole....

Mrkvová polievka s tofu
Na oleji speníme cibuľku posekanú nadrobno, pridáme syr tofu pokrájaný na kocky a popražíme.

Polievka z kláštornej kuchyne s tekvicou
Jeseň je v plnom prúde a s ňou mnoho plodov zo záhradiek, polí, sadov i...

Marhuľové rezy s kokosovou penou
Je obdobie plné rôzneho ovocia, dnes som upiekla tieto nenáročné rezy.

Mäso v kávovej marináde na sviečkovú
@jerica Dávam sem môj postup prípravy mäsa na sviečkovú , sviečková je na prvom mieste...

Medové trubičky s karamelovým krémom
Tohto roku bude takáto dobrota na našom stole. Medové zákusky aktuálne na blížiace sa sviatky určite...

Ekşili Patlıcan (dusený baklažán nakyslo - fotorecept)
Baklažán je u nás doma "pečený varený". A to doslova. Vyskúšajte tento recept na...

Ríbezľová omáčka
Váhala som, či takúto jednoduchú rýchlovku mám dávať na Varechu, ale keď je to taká...

Nemecký chlieb Landbrot
Tento chlieb je z knihy Chlieb. Napísali ju autori: Eric Treuille a Ursula Ferrigno.

Vanilkovo-čokoládové briošky
Tento recept som našla na tomto blogu: http://tana-catering. blogspot. sk/ a moja rodina spolu so mnou si...

Roláda s kávovou plnkou
S cestom sa veľmi dobre pracuje, je ľahko tvarovateľné, kávová plnka dodáva celej roláde ten...

Šťavnaté mäsové placky dvoch hláv a štyroch rúk, servírované na cestovinovom hniezde
Pôvodný recept je určite z talianska. Svojho času sme, s mojim krajším ja, sledovali...

Jablkovo-orechová bezlepková bábovka
Kedže je moja dcéra bezlepkáčka, tak sa snažím pre ňu piecť aj koláčiky, ktoré budú...

Zapekaný karfiol s dvojakým mäsom
Karfiol môžem kedykoľvek, tak keď som minule objavila v obchode taký veľký, že sa mi...

Kvások Tangzhong - water roux kvások alebo želatinizácia škrobu
Našla som nový kvások, ktorý som ešte nepoznala... :-))). No tak som ho ihneď musela...

Rybie filé so šampiňónmi
Rybky, šampiňóny syr to vždy poteší. Suroviny sú vždy doma , tak keď sa ohlási hlad alebo...

Obložené rezne
Rezne naklepeme , osolíme a z jednej strany okoreníme . Potrieme korenenú stranu horčicou . Rezeň obalíme...

Pečené kuriatko s jemnou príchuťou údenej slaninky
Toto kuriatko majú moji jedlíci veľmi radi. Pečiem ho veľmi pomaly pri 165 stupňoch, v...

Talianska Mortadella
V Taliansku sa stretnete s Mortadellou na každom kroku, ale aj mimo Talianska. Vyrába sa priemyselne...

Šalát s bulgurom a pečenou zeleninou
Recept z časopisu Apetit. Bulgur (alebo kuskus), baklažán a paradajky nikdy nesklamú.

Široké nudle se zelím a gazdovskou slaninou
Čím chutnější slanina a k ní křehké špičaté zelí, tím je jídlo chutnější. Zelí stačí...

Hlivový perkelt s mrkvou
Hliva nám pekne rastie, tak si na nej pochutnávame. Príprava a varenie je veľmi rýchle.