Ďaľšia torta s ružami fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 13. októbra 2014

Mali sme dalsiu rodinnu oslavu a bolo treba zase upiect nejaku tortu. Na internete som videla tortu s ruzami trochu inak ozdobenu ako tradicne. Zobraziť celý popisMali sme dalsiu rodinnu oslavu a bolo treba zase upiect nejaku tortu. Na internete som videla tortu s ruzami trochu inak ozdobenu ako tradicne. Ruze boli roznej velkosti a boli ulozene do stratena. Mne sa to podarilo takto.

20-30
porcií
35 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

2/6 ks
2/6 PL
2/2 PL
2/2 PL
2/2 PL
Plnka:
500 g
300 g
 sladené
3-4 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Cesto som urobila tradicne slahane. Bielka som mixerom vyslahala do tuha. Potom som postupne po lyziciach zaslahala najprv cukor a neskor zltka.

    Ďaľšia torta s ružami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Muky som rozmiesala s kakaom a nasypala som ich cez sitko na rozslahane zltka.

    Ďaľšia torta s ružami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Varechou som vsetko pomaly premiesala. Cesto som slahala na 2krat, preto som to aj tak pisala v zozname surovin. Cesto som piekla v plechu rozmeru 25/38cm vo vyhriatej rure 180C 15 minut.

    Ďaľšia torta s ružami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dva platy upeceneho cesta som rozdelila na 1/3 a 2/3. Dvojtretinovu cast cesta som dala na vrch a spodok kolaca a do prostriedku som spojila 2 jednotretinove casti cesta.

    Ďaľšia torta s ružami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na plnku som najprv vyslahala maslo. Do masla som postupne zaslahala Philadelphiu syr a kondenzovane mlieko. Na koniec som do plnky za staleho slahania priliala citronovu stavu. Mnozstvo citronovej stavy zalezi od toho aky kyselkavy chcete mat krem. Z kremu som si odobrala asi polovicu a zamiesala som do neho na drobno posekane orechy.

    Ďaľšia torta s ružami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Spodnu cast cesta som potrela kremom s orechami a poukladala som nan po dlzke rozkrojene banany .

    Ďaľšia torta s ružami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Banany som vtlacila do plnky a plnkou som ich este prikryla.

    Ďaľšia torta s ružami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Prilozila som strednu cast torty z dvoch jednotretinovych casti cesta.

    Ďaľšia torta s ružami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na cesto som rozotrela krem s orechami. Na krem som poukladala banany pokrajane na kolieska a na banany som rozotrela zvysny orechovy krem.

    Ďaľšia torta s ružami (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Vrch torty som potrela kremom bez orechov. Krem na ozdobovanie som si dala najprv do igelitoveho vrecka. Je dobre, ked je vrecko pevnejsie. Vrecko som si dala do vyssej odmerky. Takto mam volne obidve ruky a krem sa mi da dat lahsie do vrecka.

    Ďaľšia torta s ružami (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Spodny roh vrecka som odstrihla noznicami.

    Ďaľšia torta s ružami (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Krem s vreckom som vlozila do vrecka na ozdobovanie. Je to vyhoda mat krem takto v osobitnom vrecku. Ked chcete vymienat ozdobny nastavec, lahko sa to da vybrat.

    Ďaľšia torta s ružami (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Na vrch torty som si najprv okruhlou formicku naznacila kde chcem dat ruzicky. Potom som ich nastriekala ozdobnym nastavcom. Boky torty som este potrela slahackou. Biela slahacka isla ku jemne zltemu tvarohovemu kremu a aj chutovo sa s nim zladila.

    Ďaľšia torta s ružami (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

aleana
@palokuchki torta je velmi pekna, a ten krem ma zaujal, este som taky nerobila, asi ho vyskusam. Som zvedava na tu chut :-) z takej torty urcite staci jeden kusok, musi byt velmi syta...
pusta
nádherná torta, skláňam sa pred tvojim zdobením, jemné a nádherné ruže, krásna kompozícia ako celok :-)
chuťovo perfektné.
*****
bambulkaaa
Tortička je veľmi pekná mne sa páčia torty takto jednoduché lebo nie nadarmo sa hovorí a je to pravda že v jednoduchosti je krása :) A aj mňa zaujal ten krém tak si receptík ukladám máš odo mňa ***** :)
sovka62
Už som si ju uložila do KK, veľmi sa mi páči. Neviem, či sa mi ruže podaria, ale skúsiť môžem, prinajhoršom ich roztriem po povrchu a budem sa tváriť, že takú vrstvu krému navrchu som chcela, hehe...
sonulienka
Nádherná tortička aj ja ju už mám uloženú. Chcela by som tiež skúsiť tie ružičky strašne sa mi to páči.
kukulienka71
@palokuchki , nádherná práca, veľmi vkusné, neprehnané ale elegantné! Takéto jemné piškóty mám najradšej. Mne si tým krémom ulahodila, rada používam kondenzované mlieko do plnky(len škoda, že tvoju tortu tu a teraz ochutnať nemôžem:-( Úplne super je však nápad na obr. 12, dostala si ma!! praktické ťahy sú pri únavnom pečení u mňa vítané, ďakujem ti veľmi pekne, recept som uložila a hodnotím 5*:-)
havino
krásna je, jemná, veľmi pekne zdobená a krém lahoda, podla zloženia
mesiar50
Torta je prekrasna a krem musi chutit bozsky.Tvoj recept je uz ulozeny v kk.Dakujem ti pekne.
babkamt
Len stručne, lebo už bolo všetko povedané: torta je krásna, plnky sú chutné, ukladám do kk, *****
palokuchki
@aleana , @pusta , @bambulkaaa , @sovka62 , @sonulienka , @kukulienka71 , @havino , @ancicka , @frezia68 , @salinka , @mesiar52 , @babkamt , dakujem vam vsetkym za vase komentare. Mam radost, ze sa vam torta paci a ze som mozno niekoho inspirovala. Videla som tuto tortu, ktora sa mi velmi pacila.  iambaker.net/homemade-carrot-cake/...
Skusala som to robit podla nej. Nepodarilo sa mi to urobit tak pekne. Na tej okruhlej torte sa to da urobit krajsie a samozrejme ja som tiez v tom neni taka dobra. @aleana , ten krem sa mne osobne nezda taky syty v porovnani s maslovo-pudingovym kremom. Ved je to prevazne tvaroh. No a sladeneho kondenzovaneho mlieka si da kazdy podla chuti. Preto som ani neuviedla presne mnozstvo. @sovka62 s tymi ruzami je vyhoda ze ak to urobis zle, mozes to zobrat, krem dat naspat do vrecka a skusit znovu. Najlepsi je nastavec co je najviac na vrchu zatvoreny. Ja som pouzila tento nastavec a tiez nie je uplne idealny.

Tie vrchne trojuholniky by sa mali skoro uplne spajat. Potom tie ruze budu lepsie vyzerat. Tiez si musim kupit ten spravny. Budem sa tesit, ak tortu vyskusate a budete s nou spokojni. @kukulienka71 ano pri peceni a zdobeni je kazda rada na zjednodusenie vitana. Mne sa to s tym vreckom tiez vellmi pacilo ked som to videla prvykrat.
babinka
Ulozila som si ako ruzickovu inspiraciu na najblizsiu tortu a vyskusam aj ten tvarohovy krem. Chyba mi torta v reze, ako tam ukazu banany. Kvoli kontrastu skusim krem s kakaom ci cokoladou.vdaka za podrobny popis
marienka44
@Palokuchki , nádherná a elegantná torta.
Co sa týka surovín, u nás dostať syr Philadelphia v takej elipsovitej vanicke. Je to ten syr, ktorý si použila Ty? Ukladám do KK a najbližšie vyskúšam.
bambulkaaa
Tie ruže nie je ťažké urobiť aj ja som ich robila prvý krát na tortu a dosť som sa toho bála no prvo som si to vyskúšala na tanier a nebolo to ťažké a sú naozaj na torte pekné :

palokuchki
@tinca , @babinka , @marienka44 , @bambulkaaa , @stacy77777 , dakujem vam za vase komentare. @babinka , niekedy je dost tazko dostat foto torty v reze. Oslavu sme nemali doma a ked sa torta krajala ma to vobec nenapadlo, ze by som ju mala vtedy odfotit. Je mi to luto. @marienka44 prepac ze tak neskoro odpovedam. Syr Philadelphia je dostat v roznom baleni. Neviem aky je dostat u vas. Ja som pouzila tento  www.philly.com.au/products/philadelphia-cream-cheese-bloc...
@bambulkaaa , mas pravdu niie je to tazke. Len mat na to ten spravny nastavec. Ta torta co si pridala vyzera byt velmi pekna. Skoda, ze je ta fotka taka mala. Ak sa ti da pridat vacsiu fotku pridaj prosim ta.
ywett
robíš krásne torty a tie ruže sú prekrásne. Ja nemám talent na zdobenie, ale recept si ukladám pre potešenie oka :) ...možno sa niekedy odhodlám a upečiem na narodeniny deťom
bambulkaaa
Pridala som no teraz som to skusala a ked nie som prihlasena tak mi to nezobrazilo tak ja uz neviem :( Mrzi ma to :(
bambulkaaa
Ďakujem za vloženie fota redakcii :) Tak tu je teda pre teba to väčšie foto torty čo som robila ako si chcela ,,palokuchki,, :)
palokuchki
@ywett , dakujem za komentar. Ty sa ozaj nemas coho bat. Ved mas take krasne rolady a kolace. Najdolezitejsie je mat ten spravnt nastavec. Potom je to uz hracka. @bambulkaaa , velmi som ti vdacna za tu fotku. Torta je naozaj velmi pekna. Paci sa mi aj ten sposob kosika. Ako si urobila rucku na kosiku? Zachvilu budeme mat jahody. Namiesto ruzi by som dala jahody. Dakujem ti este raz za ochotu a trpezlivost pri vkladani fotky. Nic si z toho nerob, ze to neislo na prvykrat. Ja som sa tiez poriadne potrapila pokym som prisla na to ako vkladat fotky do komentarov. @redakcia tiez vam dakujem za vlozene foto.
bambulkaaa
Teší ma že sa Ti moja torta košík páči no bol to poriadny macek mala cez 5 kg a bola hmmmmm mňam :) To s tou rúčkou som sa dosť vytrápila urobila som ju z takej umelej lišty čo som našla doma no neviem k čomu tá lišta mala slúžiť no bola ohybná tak som si ju obalila papierom ten som rukami postláčala a ponamáčala som ju viackrát v čokoládovej poleve dala do chladničky a po pripevnení na tortu som ju dozdobila plnkou. Ja viem žeby sa to dalo urobiť z marcipánu a o dosť jednoduchšie no ja marcipán nepoužívam zdobím torty len krémom a tak som musela niečo vymyslieť ako urobím tú rúčku a z čoho no nakoniec to dopadlo super aj keď pracne no super :)
kukulienka71
@palokuchki , ďakujem za inšpiráciu. Piekla som tortu pre sestru, korpus kakaový, natretý džemom zo žltého melóna, krém jemný tvaroh+šľahačka. Tvoje zdobenie sa mi veľmi zapáčilo.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia