Foto: palokuchki
Mali sme dalsiu rodinnu oslavu a bolo treba zase upiect nejaku tortu. Na internete som videla tortu s ruzami trochu inak ozdobenu ako tradicne. Zobraziť celý popisMali sme dalsiu rodinnu oslavu a bolo treba zase upiect nejaku tortu. Na internete som videla tortu s ruzami trochu inak ozdobenu ako tradicne. Ruze boli roznej velkosti a boli ulozene do stratena. Mne sa to podarilo takto.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Cesto som urobila tradicne slahane. Bielka som mixerom vyslahala do tuha. Potom som postupne po lyziciach zaslahala najprv cukor a neskor zltka.
-
2
Muky som rozmiesala s kakaom a nasypala som ich cez sitko na rozslahane zltka.
-
3
Varechou som vsetko pomaly premiesala. Cesto som slahala na 2krat, preto som to aj tak pisala v zozname surovin. Cesto som piekla v plechu rozmeru 25/38cm vo vyhriatej rure 180C 15 minut.
-
4
Dva platy upeceneho cesta som rozdelila na 1/3 a 2/3. Dvojtretinovu cast cesta som dala na vrch a spodok kolaca a do prostriedku som spojila 2 jednotretinove casti cesta.
-
5
Na plnku som najprv vyslahala maslo. Do masla som postupne zaslahala Philadelphiu syr a kondenzovane mlieko. Na koniec som do plnky za staleho slahania priliala citronovu stavu. Mnozstvo citronovej stavy zalezi od toho aky kyselkavy chcete mat krem. Z kremu som si odobrala asi polovicu a zamiesala som do neho na drobno posekane orechy.
-
6
Spodnu cast cesta som potrela kremom s orechami a poukladala som nan po dlzke rozkrojene banany .
-
7
Banany som vtlacila do plnky a plnkou som ich este prikryla.
-
8
Prilozila som strednu cast torty z dvoch jednotretinovych casti cesta.
-
9
Na cesto som rozotrela krem s orechami. Na krem som poukladala banany pokrajane na kolieska a na banany som rozotrela zvysny orechovy krem.
-
10
Vrch torty som potrela kremom bez orechov. Krem na ozdobovanie som si dala najprv do igelitoveho vrecka. Je dobre, ked je vrecko pevnejsie. Vrecko som si dala do vyssej odmerky. Takto mam volne obidve ruky a krem sa mi da dat lahsie do vrecka.
-
11
Spodny roh vrecka som odstrihla noznicami.
-
12
Krem s vreckom som vlozila do vrecka na ozdobovanie. Je to vyhoda mat krem takto v osobitnom vrecku. Ked chcete vymienat ozdobny nastavec, lahko sa to da vybrat.
-
13
Na vrch torty som si najprv okruhlou formicku naznacila kde chcem dat ruzicky. Potom som ich nastriekala ozdobnym nastavcom. Boky torty som este potrela slahackou. Biela slahacka isla ku jemne zltemu tvarohovemu kremu a aj chutovo sa s nim zladila.
chuťovo perfektné.
*****
Skusala som to robit podla nej. Nepodarilo sa mi to urobit tak pekne. Na tej okruhlej torte sa to da urobit krajsie a samozrejme ja som tiez v tom neni taka dobra. @aleana , ten krem sa mne osobne nezda taky syty v porovnani s maslovo-pudingovym kremom. Ved je to prevazne tvaroh. No a sladeneho kondenzovaneho mlieka si da kazdy podla chuti. Preto som ani neuviedla presne mnozstvo. @sovka62 s tymi ruzami je vyhoda ze ak to urobis zle, mozes to zobrat, krem dat naspat do vrecka a skusit znovu. Najlepsi je nastavec co je najviac na vrchu zatvoreny. Ja som pouzila tento nastavec a tiez nie je uplne idealny.
Tie vrchne trojuholniky by sa mali skoro uplne spajat. Potom tie ruze budu lepsie vyzerat. Tiez si musim kupit ten spravny. Budem sa tesit, ak tortu vyskusate a budete s nou spokojni. @kukulienka71 ano pri peceni a zdobeni je kazda rada na zjednodusenie vitana. Mne sa to s tym vreckom tiez vellmi pacilo ked som to videla prvykrat.
Co sa týka surovín, u nás dostať syr Philadelphia v takej elipsovitej vanicke. Je to ten syr, ktorý si použila Ty? Ukladám do KK a najbližšie vyskúšam.
@bambulkaaa , mas pravdu niie je to tazke. Len mat na to ten spravny nastavec. Ta torta co si pridala vyzera byt velmi pekna. Skoda, ze je ta fotka taka mala. Ak sa ti da pridat vacsiu fotku pridaj prosim ta.
Bol Vam poslany aj e-mail (17.10.2014) s instruktazou, ako vkladat fotografie ku komentarom.
Pozrite si pripadne aj diskusiu na tuto temu, napr. tuto:
varecha.pravda.sk/diskusie/ako-da-pridat-foto-ku-komentar...