Zemiaková kaša s dusenou kyslou kapustou

jessinocka - bez fotkyjessinocka, 15. decembra 2014

Zbožňujem kyslú kapustu a zemiaky na štýl granadíru. Hľadala som recept s týmito surovinami a žiadny sa mi nepáčil, tak som si vymyslela vlastný. Zobraziť celý popisZbožňujem kyslú kapustu a zemiaky na štýl granadíru. Hľadala som recept s týmito surovinami a žiadny sa mi nepáčil, tak som si vymyslela vlastný. V našich kuchyniach sa opičíme za najnovšími trendami a chuťami a tie slovenské upadajú do zabudnutia. V tomto recepte sa vynikajúco dopĺňa sladká chuť zemiakov s kyslou chuťou kapusty, tak dobrú chuť...

4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Zemiaky:
1 kg
3 ks
150 g
2 lyžice
1 lyžička
1/2 lyžičky
1/2 lyžičky
Dusená kapusta:
1 kg
150 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme uvariť do osolenej vody.

  2. 2

    Keď sú zemiaky uvarené, tak ich scedíme, pridáme maslo a podlávime, ale nie až na kašu, necháme malé kúsky nerozdlávené.

  3. 3

    Na panvicu dáme trochu oleja, do rozpáleného oleja vložíme na kolieska pokrájanú cibuľu a pražíme ju asi 5min.

  4. 4

    Pridáme na kocky pokrájanú slaninku a spolu pražíme kým slaninka pustí masť.

  5. 5

    Zmes ochutíme vegetou, korením, rascou a sladkou paprikou, už pražíme len chvíľku, aby paprika nezhorkla.

  6. 6

    Vo väčšom hrnci zmiešame zmes cibuľky a zemiakov.

  7. 7

    Na oleji opražíme na kocky pokrájanú slaninku, keď pustí masť pridáme kyslú kapustu. Dusíme asi 10min, občas premiešame.

  8. 8

    A môžeme podávať. Do stredu taniera zemiaky a dookola kapustu. Na zemiaky by sa hodila ešte lyžica kyslej smotany. Prajem Vám dobrú chuť..

Diskusia k receptu

priroda
Vyskusam, manzel je zemiakovy a ked k tomu aj vitaminky...
js9mxd
Ahoj, ja to robím tak, že urobím zemiakovú kašu a zmiešam s kapustou. Fantastická kombinácia.
safran
takéto "podlávené" zemiaky sme jedávali ako deti :-) bez papriky a všetko dokopy, tak som si to dnes večer zopakovala... na budúce to skúsim teda aj s tou paprikou, keby som mala domácu "vegetu" - dám aj tú, ale kupovanú slanú nie...
martyka14
Je to výborné jedlo. Moja mama pochádzajúca to robila pod názvom "úhrabky". Všetko ako si napísala ty, len kapusta sa zmiešala surová so zem. kašou... Máš to krásne naservírované .Ďakujem za pripomenutie.
kopretina
Moje jihočeská babička míchala bramborovou kaši s lehce podušeným kyselým zelím a říkala tomu "kočičák". Nejlepší k tomu byla opečená jitrnice nebo jelito. Dobrota.
terinka55
Poznám z detstva, ale bez papriky, pod názvom úhrabky. Výborné a zdravé jedlo, chválim.
jerica
Ver, že by som si to schuti dala aj teraz, (pred pol nocou) aj s tou smotanou na vrchu. :-)
havino
,,úhrabky" u nás sa volajúca táto kombinácia, veru dobrota, ale zmiešané, zemiaky popučené, aj cibuľka smažená a s kyslou kapustou premiešať, jedávame s pečenými jaternicami
aandulka
Robievam to dosť často, pamätám si z detstva, volali sme to úhrabky. Tiež to premiešavam, deti to nesmierne milujú. Vďaka za pripomenutie. Dávam *****.
veroni186
Tento recept som varila len preto, ze som sa potrebovala zbavit kyslej kapusty. Ale je to velmi chutne jedlo! Dakujem, ukladam do KK, mnam. :)
stefan3
Chcel som nejake rychle jedlo z kyslej kapusty tak som vyskusal Tvoj recept. Nemam slov.
Je to naozaj fantasticke, super. Davam ***** kucharke




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia