Foto: jessinocka
Zbožňujem kyslú kapustu a zemiaky na štýl granadíru. Hľadala som recept s týmito surovinami a žiadny sa mi nepáčil, tak som si vymyslela vlastný. Zobraziť celý popisZbožňujem kyslú kapustu a zemiaky na štýl granadíru. Hľadala som recept s týmito surovinami a žiadny sa mi nepáčil, tak som si vymyslela vlastný. V našich kuchyniach sa opičíme za najnovšími trendami a chuťami a tie slovenské upadajú do zabudnutia. V tomto recepte sa vynikajúco dopĺňa sladká chuť zemiakov s kyslou chuťou kapusty, tak dobrú chuť...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Zemiaky: | |
1 kg |
|
3 ks |
|
150 g |
|
|
|
2 lyžice |
|
1 lyžička |
|
1/2 lyžičky |
|
1/2 lyžičky |
|
|
|
|
|
Dusená kapusta: | |
1 kg |
|
150 g |
|
|
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme uvariť do osolenej vody.
- 2
Keď sú zemiaky uvarené, tak ich scedíme, pridáme maslo a podlávime, ale nie až na kašu, necháme malé kúsky nerozdlávené.
- 3
Na panvicu dáme trochu oleja, do rozpáleného oleja vložíme na kolieska pokrájanú cibuľu a pražíme ju asi 5min.
- 4
Pridáme na kocky pokrájanú slaninku a spolu pražíme kým slaninka pustí masť.
- 5
Zmes ochutíme vegetou, korením, rascou a sladkou paprikou, už pražíme len chvíľku, aby paprika nezhorkla.
- 6
Vo väčšom hrnci zmiešame zmes cibuľky a zemiakov.
- 7
Na oleji opražíme na kocky pokrájanú slaninku, keď pustí masť pridáme kyslú kapustu. Dusíme asi 10min, občas premiešame.
- 8
A môžeme podávať. Do stredu taniera zemiaky a dookola kapustu. Na zemiaky by sa hodila ešte lyžica kyslej smotany. Prajem Vám dobrú chuť..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@dellawar kazdy podla svojho gusta, komu sa to nepaci, nech nieco vynecha.
Je to naozaj fantasticke, super. Davam ***** kucharke