Ryžové guľky s mozzarellou fotorecept

enerrgizer - fotkaenerrgizer, 7. marca 2012

...mozzarella zapečená v šampiňónovej ryži na paradajkovo cibuľovom šaláte...

6-7
porcií
35 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

1 šálka
2-3 ks
150 g
1 ks
50 g
1-2 KL
šalát:
 čerstvá




Postup

  1. 1

    ...prepláchnutú ryžu som dal variť a ako sa ona varila, ja som krájal nadrobno cibuľku a šampiňóny. Na oleji som orestoval cibuľku, po chvíľke som pridal aj šampiňóny, čerstvo mleté čierne korenie, soľ a sójovú omáčku...

    Ryžové guľky s mozzarellou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...uvarenú ryžu som pridal k orestovaným šampiňónom a prehovoril som ich, aby sa spojili. Nakrájal som si mozzarellu a začal som robiť guľky. Do namočenej ruky som si dal ryžu, potom mozzarellu a spravil som guľku, potom ďalšiu a ďalšiu a ďalšiu a... TIP: ruku treba pred každou guľkou namočiť v studenej vode, aby sa to až tak nelepilo...

    Ryžové guľky s mozzarellou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...hotové guľky som dal na papier na pečenie a na plech, každú som zvrchu ozdobil nastrúhaným Chedarom a dal som na 664s. zapiecť do rúry...

    Ryžové guľky s mozzarellou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...z cibule, cherry paradajok, citrónovej šťavy, olivoli, bazalky, soli, čerstvo mletého korenia som spravil šalát a pridal som aj mozzarellu, čo mi ostala. Dobrú chuť :)

    Ryžové guľky s mozzarellou (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

bejgi
mňaaam to je mlsnotka, tento receptík je fakt dobrý, rýchlo do KK :)
3sandra3
výborný recept... to musí byť veeeeľmi chutné.... vyskúšam
rybarkuchar
Vytrhol si mi tŕň z päty. V piatok príde po čase domov môj "vegetariánstvom postihnutý" syn a vďaka Tebe už viem čo mu pripravím.
ejta
veľmi inovatívne, zaslúžiš pochvalu :-)
modrykamen
Diétne, vegetariánske, jednoduché a rýchle. Nemôže byť aj iný syr? Chcem to skúsiť ešte dnes a do obchodu po mozzarellu nechce.
evusik
parádne jedlo, len neviem ako prehovorím tú moju trúbu aby sa nastavila na 664 sekúnd .-)
enerrgizer
...som rád, že sa vám recept páči, ďakujem :) @modrykamen určite môže byť aj iný syr, ja som pôvodne kúpil asi 4 druhy a chcel som ich v guľkách striedať, ale nakoniec sme si ich dali k vínu a plnil som mozzarellou :)
tinca
@enerrgizer excelent rcp, ako všetky od teba, krááásne foto. A kde si bol tak dlho,ty naše stratené káčatko???


cica2
aká škoda že som tento recept neobjavila o pár hodín skôr, všetky suroviny som mala....ale už sú použité v slanom koláči...tak nabudúce spravím, recept si ukladám....a krásne fotky a lákavý recept :-).....no, a tých 664s. je fakt supér :-)))
cica2
ešte som zabudla, ako som otvorila tvoj recept tak mi hore vypísalo:

Varecha odporúča: Vyskoč zo stoličky a vystri sa. Odbehni do chladničky, alebo sa jednoducho narovnaj. Nech tu nesedíš bez prestávky. Keď tak urobíš, REFRESHNI OKNO.




enerrgizer
ďakujem :) @tinca bol som tu a všetko som pozorne sledoval, len pridávať recepty som nejak nestíhal :) @cica2 takže nezabúdaj pravidelne odbiehať do chladničky :) @zirafninka1 máš pravdu, tá ryža mi chutí aj bez syra, so šampiňónmi je výborná...
marienka44
vEnergizer ,dakujem za navod na pripravu sampionovej ryze. :-) ja som tiez robila ako prilohu a sampinony som podusila na cibulke a potom do tej istej nadoby som pridala umytu ryzu. Vysledny vizualny efekt je zly, nakolko ryza dostala tmavu farbu od spodnych casti hlaviciek. Tak nabuduce pripravim podla teba a len spolu zmiesam. Clovek sa cely zivot uci. Tvoj recept je vynimocny. Kde nato chodis? :-) Gratulujem.
klaura
recept určite vyskúšam ... páči sa mi ...
enerrgizer
ďakujem :) @marienka44 ja sám neviem... niečo prečítam, niekde vidím fotku, niečo ide v telke, potom si niečo domyslím a nakoniec to skombinujem a niečo navarím :) @michsamant 664s. ako sekúnd, nie st. :)
jarunka
Tento recept som prehliadla, aka by to bola skoda. Recept sa mi paci. Vyskusam, mam v chlad. cheddar a nevedela som co s nim a teraz uz viem.
orchidea
super recept, všetky suroviny mám doma môžem začať... a krásne foto, len tak spieva...:)
adkas
krasny recept, vtipne napisany:) normalne som si musela ze prepocitat, kolko minut je 664 skund:) xixixi, urcite vyskusam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia