Foto: hanusik
Využije sa staršie pečivo (2-3 dňové rožky, vianočka a pod.). Nemusí byť čerstvé ovocie, kompót dodá vláčnosť, šťavu a chuť.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
8-10 ks (2-dňové) |
|
0,4 l polotučné |
|
250 g mäkký |
|
0,7 l |
|
0,7 l |
|
1 bal. |
|
250 ml pochúťková |
|
1 ks surové |
|
0,25 ČL zmes |
|
10 g |
|
Postup
-
1
Na veľký, olejom vymastený pekáč dáme 1 vrstvu nakrájaných rožkov namáčaných v mlieku.
- 2
Na to rozotrieme tvaroh vymiešaný s vanilkovým cukrom.
- 3
Poukladáme polovičky marhúľ z precedeného kompótu dutinkou hore. Medzi to naukladáme mesiačiky hrušiek tiež z kompótu.
- 4
Na ovocie uložíme druhú polovicu nakrájaných, v mlieku namáčaných rožkov. Túto vrstvu prekryjeme pochúťkovou smotanou, vymiešanou s jedným surovým vajcom a štipkou perníkového korenia.
- 5
Žemľovku pečieme zakrytú 20 minút pri 180 stupňov. Po odkrytí zapečieme do zlatohneda pri tej istej teplote.
- 6
Upečenú žemľovku za tepla posypeme práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Neviem si s tou smotanou predstaviť.