Tvarohová žemľovka s ovocným kompótom

hanusik - bez fotkyhanusik, 12. februára 2015
Tvarohová žemľovka s ovocným kompótom
Foto: hanusik

Využije sa staršie pečivo (2-3 dňové rožky, vianočka a pod.). Nemusí byť čerstvé ovocie, kompót dodá vláčnosť, šťavu a chuť.

6
porcií
25 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

8-10 ks (2-dňové)
0,4 l polotučné
250 g mäkký
0,7 l
0,7 l
1 bal.
250 ml pochúťková
1 ks surové
0,25 ČL zmes
10 g




Postup

  1. 1

    Na veľký, olejom vymastený pekáč dáme 1 vrstvu nakrájaných rožkov namáčaných v mlieku.

  2. 2

    Na to rozotrieme tvaroh vymiešaný s vanilkovým cukrom.

  3. 3

    Poukladáme polovičky marhúľ z precedeného kompótu dutinkou hore. Medzi to naukladáme mesiačiky hrušiek tiež z kompótu.

  4. 4

    Na ovocie uložíme druhú polovicu nakrájaných, v mlieku namáčaných rožkov. Túto vrstvu prekryjeme pochúťkovou smotanou, vymiešanou s jedným surovým vajcom a štipkou perníkového korenia.

  5. 5

    Žemľovku pečieme zakrytú 20 minút pri 180 stupňov. Po odkrytí zapečieme do zlatohneda pri tej istej teplote.

  6. 6

    Upečenú žemľovku za tepla posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

alena45
Žemľovku robím jednoducho - pečivo namáčam do riedkeho palacinkového cesta, medzi tiež kompótované ovocie a dám zapiecť. Ku koncu pečenia ešte pridám snehovú čiapočku a dopečiem.
Neviem si s tou smotanou predstaviť.
ilusa
ja to skusim,ved je tam vsetko dobre
hanusik
Žemľovka nie je presladená a je šťavnatá, tak akurát. Príprava nezaberie veľa času.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia