Krémové čokoládové kocky

redakcia - fotkaredakcia, 14. decembra 2009
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
1 hrnček
3 ks
1  hrnček
2 hrnčeky
3 PL
1 balíček
1/2 hrnčeka
3 ks
Krém:
1 l
3 ks
5 PL
1 kocka
0,5 l




Postup

  1. 1

    Upečieme piškótové cesto a necháme ho vychladnúť.

  2. 2

    Potom uvaríme puding z mlieka, pudingového prášku a cukru. Vychladnutý puding ušľaháme dohladka s maslom. Vznikne krém, ktorý natrieme na piškótové cesto.

  3. 3

    Na krém natrieme ušľahanú šľahačku. Nakoniec koláč posypeme strúhanou čokoládou a nakrájame na kocky.

Diskusia k receptu

Vymazať
prezyvka
Tie gramáže, hrnčeky, litre - som z toho jeleň. To neviete napísať gramy ... priamo k surovinám? Sú tu výborné recepty ale čo z toho keď neviem koľko čoho mám zmiešať.
Vymazať
ejanka
Tiež sa mi nepáči rozpis surovín - ešte som sa s tým nestretla v žiadnej kuchárskej knihe, ani na žiadnej stránke s receptami. Úplné Kocúrkovo!!! Tak cukor 1 hrnček, žĺtky 3ks, aj mlieko 3 ks ? A kakao a prášok do pečiva po dva hrnčeky ? No to by vyzeral ten koláč. Sú tu dobré recepty, ale ešte som nič neskúšala - pre tie nemožné rozpisy surovín.
Vymazať
jarco
Neviem, či som geniálny, ale ja tomu rozumiem. 3 ks sneh z bielkov je samozrejme fyzikálny nezmysel, a 1 kocka masla nie je celkom jednoznačné. Ale dá sa to dovtípiť...

Inak ak sa vám miešajú dokopy riadky v rozpise surovín, je to prehliadačom Explorer 7. Nainštalujte si novší Explorer 8 alebo Firefox a bude to v pohode.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia