Foto: pusta
Tekvica, tekvica, tekvica...na rôzne spôsoby. Mala som mladú tekvicu, z nedele mi zostala dusená ryža, rozhodla som sa naplniť tekvicu ryžovou zeleninovou plnkou. Upečenú Zobraziť celý popisTekvica, tekvica, tekvica...na rôzne spôsoby. Mala som mladú tekvicu, z nedele mi zostala dusená ryža, rozhodla som sa naplniť tekvicu ryžovou zeleninovou plnkou. Upečenú tekvicu som pokrájala na širšie rezy a na tanieri som dookola pokvapkala cesnakovým olejom, ktorý som ešte ochutila citronovou šťavou, kôprom a posekanou chilli papričkou. Bola to lahôdka a rýchlo sa minula.
porcie
príprava
na 180/200 °C
Suroviny
1000 g mladá |
|
250 g |
|
2 ks |
|
40 g mladá |
|
40 g mladý - koreň |
|
40 g mladý |
|
40 g mladý |
|
40 g mladá |
|
1 zväzok |
|
3 PL |
|
100 ml studená |
|
podľa chuti |
|
20 g / čerstvé |
|
2 PL |
|
podľa chuti |
|
1 - 2 ks podľa veľkosti |
|
podľa chuti čerstvý |
|
Postup
-
1
Pripravila som si tekvicu.
-
2
Tekvicu som prerezala po dlžke na polovicu, odrezala som stopku, vydlabala som jej vnútro ostrou lyžicou, olúpala som ju, opláchla vodou. Pripravenú tekvicu som nasolila a nechala som ju vypotiť, kým som spravila plnku.
-
3
Očistila som si mladú koreňovú zeleninku a šampiňóny som namočila na 30 minút do teplej vody. Kto použije čerstvé huby, pokrája ich na plátky. Môžu byť akékoľvek huby.
-
4
Zeleninku som pokrájala na kocky, mrkvičku na štvrťkolieska, petržlen na kolieska a cibuľku na kocky.
-
5
Na 1 polievkovej lyžici rozohriateho oleja som orestovala scedenú zeleninku.
-
6
So zeleninkou som orestovala aj šampiňóny, ktoré som podlievala vodou, v ktorej boli namočené, jemne som osolila a ked všetko zmäklo /asi 4-5 minút/, som nechala úplne vychladnúť.
-
7
Do misy som dala dusenú ryžu a okorenila som ju čerstvo mletým čiernym korením. Kto nemá hotovú ryžu, použije ryžu vo varných sáčkoch, ktorú uvarí podľa návodu a nechá ju najprv vychladnúť.
-
8
Pridala som posekanú petržlenovú vňať.
-
9
Pridala som celé vajcia a...
-
10
...dobre zmiešala s vychladnutou orestovanou zeleninkou so šampiňónmi a plnka bola hotová.
-
11
Vypotenú tekvicu som opláchla zo soli studenou vodou, osušila som ju papierovou kuchynskou utierkou a naplnila pripravenou ryžovou plnkou.
-
12
Naplnenú tekvicu som vložila do pekáča, podliala som ju vodou, pokvapkala po obvode olejom a zvyšok oleja /2 PL/ som dala pod tekvicu. Pekáč som prikryla alobalom a vložila som piecť do trúby vyhriatej na 180 stupňov C na 30 minút. Po tejto dobe som odstránila alobal, teplotu som zvýšila na 200 stupňov C a zapekala som ešte 15 minút, aby sa povrch zapiekol trocha do červena.
-
13
Kým sa tekvica piekla, pripravila som si ochutený olej. Do cesnakového oleja ochuteného citronovou šťavou som pridala posekaný čerstvý kôpor a...
-
14
...posekanú sušenú červenú štipľavú papriku.
-
15
Na tanier som dala pokrájanú upečenú plnenú tekvicu, ktorej chuť vynikajúco a harmonicky doplnil pripravený cesnakový olej s kôprom a štipľavou papričkou. Toto jedlo už žiadnu prílohu nepotrebuje, miesto nej výborne poslúži ryžová plnka.
ktoré sú vhodné aj pre dietárov.,
ten nápad plnka s ryžou sa mi páči, vyskúšam do cukety, ja zvyknem
zeleninovo-šamp. plnku robiť so žemľou