Hríbové ragú

peta5 - fotkapeta5, 1. decembra 2012
Hríbové ragú
Foto: peta5

Jednoduchý recept pre všetkých milovníkov hríbov. Ja som ho popísala so šampiňonmi, lebo tak ho robím doma. Foto k receptu som urobila v práci, Zobraziť celý popisJednoduchý recept pre všetkých milovníkov hríbov. Ja som ho popísala so šampiňonmi, lebo tak ho robím doma. Foto k receptu som urobila v práci, kedže to tam máme na krásnych tanieroch pekne naaranžované preto sú na obrázku iné hríby. Moc dobrý fotograf nie som a foto je z mobilu.

20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
500 g (môžte dať aj iné hríbypodľa Vašej chuti)
250 ml
100 g
2-3
štipka
0,5 l
 (Mondamin)




Postup

  1. 1

    Hríbiky si umyjeme a očistíme, následne nakrájame na tenko. Rajčiny narežeme a obaríme horúcou vodou, aby sa nám dali olúpať zo šupky. Olúpeme, prekrojíme na 4 štvrťky, jadierka odstránime a takto pripravené rajčiny si nakrájame na kocky. Pažítku si nasekáme na drobno a dáme si rozpustiť maslo.

  2. 2

    Hríby dáme do oleja orestovať kým nezmäknú a nepustia šťavu. Zalejeme rozpusteným maslom, pridáme vývar (alebo bujón a voda), muškátový orech, zamiešame, pridáme smotanu a rajčiny. Okoreníme, osolíme necháme povariť tak 10 min. na miernom ohni. Nakoniec to trochu zahustíme a pridáme nadrobno nasekanú pažítku. Omáčka by mala byť krásna krémovo-hnedá.

  3. 3

    Podávame najlepšie so žemľovou knedlou. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia