Foto: peta5
Jednoduchý recept pre všetkých milovníkov hríbov. Ja som ho popísala so šampiňonmi, lebo tak ho robím doma. Foto k receptu som urobila v práci, Zobraziť celý popisJednoduchý recept pre všetkých milovníkov hríbov. Ja som ho popísala so šampiňonmi, lebo tak ho robím doma. Foto k receptu som urobila v práci, kedže to tam máme na krásnych tanieroch pekne naaranžované preto sú na obrázku iné hríby. Moc dobrý fotograf nie som a foto je z mobilu.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
500 g (môžte dať aj iné hríbypodľa Vašej chuti) |
|
250 ml |
|
100 g |
|
|
|
2-3 |
|
štipka |
|
0,5 l |
|
|
|
|
|
|
|
(Mondamin) |
|
Postup
-
1
Hríbiky si umyjeme a očistíme, následne nakrájame na tenko. Rajčiny narežeme a obaríme horúcou vodou, aby sa nám dali olúpať zo šupky. Olúpeme, prekrojíme na 4 štvrťky, jadierka odstránime a takto pripravené rajčiny si nakrájame na kocky. Pažítku si nasekáme na drobno a dáme si rozpustiť maslo.
- 2
Hríby dáme do oleja orestovať kým nezmäknú a nepustia šťavu. Zalejeme rozpusteným maslom, pridáme vývar (alebo bujón a voda), muškátový orech, zamiešame, pridáme smotanu a rajčiny. Okoreníme, osolíme necháme povariť tak 10 min. na miernom ohni. Nakoniec to trochu zahustíme a pridáme nadrobno nasekanú pažítku. Omáčka by mala byť krásna krémovo-hnedá.
- 3
Podávame najlepšie so žemľovou knedlou. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu