Foto: olinecka
Výborná pochúťka na raňajky, desiatu, olovrant... Deti vianočka určite poteší.
príprava
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
250 ml |
|
1/2 kocky (čerstvé) |
|
200 g čerstvé rozpustené |
|
3 PL |
|
1-1,5 ČL |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Suroviny na prípravu.
-
2
Do vlažného mlieka pridáme 1 PL cukru, rozdrobíme čerstvé droždie a necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme, pridáme cukor, soľ, žĺtok, mandľovú múku a všetko premiešame. Prilievame rozpustené maslo a nakoniec kvások.
-
3
Mixérom miesime cesto pokiaľ sa neodlepuje od misy 10 minút na 3 stupni mixéra. Vrch cesta pomúčime, zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť aspoň jednu hodinu.
-
4
Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku premiesime a urobíme z neho 3 šúľky.
-
5
Začiatok cesta vsunieme po spodok zapletieme vianočku.
-
6
Plech vymastíme maslovým papierom, preložíme naň vianočku a necháme na plechu kysnúť 30 minút. Pred vložením do rúry potrieme žĺtkom rozšľahaným s 2 PL vody.
-
7
Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 45 minút do zlatista. Po upečení za horúca potrieme papierom z masla.
-
8
Dobrú chuť.
Veru dobré zloženie mäkkučkaa voňavá.Dakujem krásne za príjemný komentár ktorý potešil.@pivonka kde je maslo tak to je dobrota...Som rada ,že sa recept páči,pozdravujem.
Je radosťou sa inšpirovať tvojimi receptami, jeden lepší ako druhý.
Ďakujem krásne som rada,že si si našla čas prečítať recept a pridať komentár.Pozdravujem.