Syrové kanapky so špenátom

Patrik Lednár
šéfkuchár Alizé restaurant & club v Bratislave, 21. mája 2010
Syrové kanapky so špenátom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

Kanapky so špenátom:
1 balenie
120 g
120 g
100 g
 podľa chuti
50 g
Kanapky s mozzarellou a cherry paradajkami:
1 ks
100 g
50 g
100 g
20 g




Postup

  1. 1

    Syrové kanapky so špenátom: Syr, maslo a bánoveckú nátierku zmiešame. Na biely toast natrieme hotovú nátierku a poukladáme na ňu špenátové listy, znovu položíme toast, ktorý znovu natrieme nátierkou a preložíme špenátom. Na vrch dáme znovu toast a natrieme ho nátierkou. Ostrým nožíkom odrežeme okraje a toast uhlopriečne rozkrojíme. Kanapku ozdobíme čerstvou pažítkou alebo hroznom.

  2. 2

    Syrové kanapky s mozzarellou a cherry paradajkami: Z bielej bagety nakrájame asi 1 cm hrubé kolieska, potrieme ich maslom a dáme do rúry zapiecť, kým nebude ich farba zlatohnedá. Kanapky necháme vychladnúť a na každú uložíme baby mozzarellu, cherry paradajku a jeden lístok bazalky.

  3. 3

    Náš tip na vhodné víno k tomuto pokrmu: Merlau Rouge, rosé, 2008, Janoušek, Jasnoružová farba, citrónovo–grepová vôňa sa strieda s lesnými jahodami a malinami, s jemným jogurtovým záverom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia