Syrové kanapky so špenátom
šéfkuchár Alizé restaurant & club v Bratislave, 21. mája 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
Kanapky so špenátom: | |
1 balenie |
|
120 g |
|
120 g |
|
100 g |
|
|
|
podľa chuti |
|
50 g |
|
Kanapky s mozzarellou a cherry paradajkami: | |
1 ks |
|
100 g |
|
50 g |
|
100 g |
|
20 g |
|
Postup
-
1
Syrové kanapky so špenátom: Syr, maslo a bánoveckú nátierku zmiešame. Na biely toast natrieme hotovú nátierku a poukladáme na ňu špenátové listy, znovu položíme toast, ktorý znovu natrieme nátierkou a preložíme špenátom. Na vrch dáme znovu toast a natrieme ho nátierkou. Ostrým nožíkom odrežeme okraje a toast uhlopriečne rozkrojíme. Kanapku ozdobíme čerstvou pažítkou alebo hroznom.
- 2
Syrové kanapky s mozzarellou a cherry paradajkami: Z bielej bagety nakrájame asi 1 cm hrubé kolieska, potrieme ich maslom a dáme do rúry zapiecť, kým nebude ich farba zlatohnedá. Kanapky necháme vychladnúť a na každú uložíme baby mozzarellu, cherry paradajku a jeden lístok bazalky.
- 3
Náš tip na vhodné víno k tomuto pokrmu: Merlau Rouge, rosé, 2008, Janoušek, Jasnoružová farba, citrónovo–grepová vôňa sa strieda s lesnými jahodami a malinami, s jemným jogurtovým záverom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu