Korenistá pečienka

jody - fotkajody, 5. júna 2010
Korenistá pečienka
Foto: jody

Pečienku hocikedy hocijako. Aj každý deň.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
(veľká)
5 strúčikov




Postup

  1. 1

    Očistené zemiaky pokrájame na malé kúsky a dáme variť. Vodu osolíme, až keď zovrie. Medzitým si nadrobno pokrájame cibuľu i cesnak a očistíme pečienku od blán a podobných nepatričností. Vývar z uvarených zemiakov scedíme do malého kastrólika, prisypeme za lyžicu rasce a varíme ďalej, aby sme z neho odparili čo možno najviac vody. Zo zemiakov, masla a mlieka spravíme hodvábnu kašu.

  2. 2

    Na panvici rozpálime trochu oleja a masti v pomere 1:1 a na tomto základe dusíme cibuľku do ružova. Potom pridáme cesnak a tiež chvíľku opekáme. Pridáme teplotu a aj pečienku a prudko ju opečieme, aby sa zatiahla. Teplotu stiahneme, posypeme petržlenovou vňaťou, červenou paprikou, chilli a kari korením. Podlejeme trochou zredukovaného zemiakového vývaru. Nesolíme, voda zo zemiakov je slaná dosť. Dusíme nie príliš do tvrda, tak maximálne 15 minút.

  3. 3

    Podľa potreby ešte prilejeme vývar, prípadne ak je pririedky, nakoniec zahustíme šťavu škrobom rozmiešanom v troche studenej vode. Nakoniec dochutíme sójovou omáčkou. Podávame s kašou. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

hanina
Mám tiež rada pečienku a okrem toho je to aj zdravé/ kuracie prinajmenšom/ ,takže vyskúšam, ale bez chilli. Vďaka.
satin222
Robil som ju podobne 3.6.,len som na začiatok orestoval 2 veľké
cibule,pridal za lyžičku pl.horčice a sl. bujon.Zahustil hotovou
jíškou svetlou.Ako prílohu ryžu.Ale recept OK!
karolko22
ja recept nepridám ja som ovdovel tak sa učím variť ja recepta len zbieram
remcula
Já mám játra taky ráda na všechny způsoby. I tahle tvá by mi moc chutnala:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia