Müsli tyčinky - Dobrá nálada

freshkuchta - fotkafreshkuchta, 21. januára 2014

Na uvod by som sa Vam chcela ospravedlnit, ze nepouzivam diakritiku, no som v Amerike a tieto klavesnice ju nemaju. Urcite vecsina ludi miluje Zobraziť celý popisNa uvod by som sa Vam chcela ospravedlnit, ze nepouzivam diakritiku, no som v Amerike a tieto klavesnice ju nemaju. Urcite vecsina ludi miluje sladkosti ako napriklad zdrave musli tycinky. No niekedy ked sa pozrieme na zadnu stranu a precitame ingrediencie tak aspon polovicu z nich nepozname. Kedze ja milujem sladke, no zo vsetkeho najviac zdravu vyzivu, rozhodla som sa urobit tieto uzasne tycinky sama. Su zdrave, bez farbiv a ostatnych chemikalii, napumpovane energiou a dobrou naladou :).

12-14
porcií
60 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

3 hrnček
pol hrnček
1 hrnček
2 čl
1 čl
3/4 hrnček
2 čl
3/4 hrnček
1/3 hrnček
1 čl
1/3 hrnček
1




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravime vsetky suroviny, ktore budeme potrebovat, aby sme ich mali po ruke. Jablcko posekame na male kusky. Chia semienka nemusia byt, tak isto namiesto arasidoveho masla sa da pouzit banan. Lanove semienka mozu byt bud pomlete, ale aj cele.

    Müsli tyčinky - Dobrá nálada - obrázok 1
  2. 2

    Ak mate radi chrumkavejsie tycinky, oriesky posekame na hrubo. Oriesky mozeme pomliet aj na mucku. Polovicu grapefruitu si vystavime.

    Müsli tyčinky - Dobrá nálada - obrázok 2
  3. 3

    Ovsene vlocky dame na panvicu a zlahka ich oprazime do chrumkava, vlasske orechy, mandle, lanove a chia semiacka tak isto. Pozor aby neprihoreli. Menej je vzdy viac!

    Müsli tyčinky - Dobrá nálada - obrázok 3
  4. 4

    Ovsene vlocky, orechy, kokosove fliacky a jablcka si dame do jednej nadoby.

    Müsli tyčinky - Dobrá nálada - obrázok 4
  5. 5

    Pripravime si zmes medu, arasidoveho masla, stavy z grapefruitu a mandloveho mlieka. Dame na platnu a roztopime aby sa vsetky zlozky spojili do jedneho. Nasledovne zmes vylejeme do nadoby s ostatnymi surovinami a poriadne premiesame.

    Müsli tyčinky - Dobrá nálada - obrázok 5
  6. 6

    Potom uz len do hlbsieho pekaca dame papier na pecenie a zmes poriadne vtlacime a utlapkame aby nam po upeceni vznikli pekne pevne, tvrde tycinky. Dame piect na 50 minut, zatial si pomaly poumyvame riad a spravime kavicku :). Po upeceni pokrajame na obdlzniky a mozeme maskrtit. Jedna tycinka mojeho rozmeru ma zhruba 200-220 kalorii, vyvazeny pomer proteinu, vlakniny, tukov a sacharidov.

    Müsli tyčinky - Dobrá nálada - obrázok 6

Diskusia k receptu

luss44
čo konkrétne z toho robí dobrú náladu? sypala by som to niektorým v robote ráno do raňajok... :) ale výborné sú iste Tvoje tyčinky, ukladám si ich
denyany
Recept som uložila, určite upečiem. Aj som sa zasmiala, keď som si po chvíľke uvažovania, že kam si mám vystaviť ten grep? uvedomila, že vyšťaviť ho mám predsa!:-) -to vieš, som pár minút doma po ťažkom dni v práci...
freshkuchta
Dakujem velmi pekne za komentare :). Dobru naladu robi uzasna kombinacia orieskov, medu a ovocia :). Kusnes, usmejes sa. Pozries sa na tycinku, usmejes sa :). A ku kave uzasna pochutka :).
:P Ano, ten grep treba vytlacit. On doda tiez super chut :).
ivah
Krásny hrnček (okrem iného). :-)
lusinkab
Aj mne sa to paci presne ako pises pozries na zadnu stranu a hned ta prejde chut :-))))) este otazocka ako dlho ich mozem skladovat?
freshkuchta
Viesco ja som to radsej skladovala v chladnicke aj 4 dni, keby si to chcela mat vonku tak asi len 2 dni, pre istotu :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia