Mon cheri fotorecept

nikola166 - fotkanikola166, 24. septembra 2011
Mon cheri (fotorecept)
Foto: nikola166

Sú výborné :) recept mám z mimibazaru. Autorkou je Adriana S. (adrika280) ID 34442

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g
Cesto:
4 ks
120 g
120 g
1 ks
4 PL
4 PL
Plnka :
7 dcl
3 kopcovité PL
Krém:
4 ks
5 PL
500 ml
1 ks
250 ml
6 plátkov
4 ks




Postup

  1. 1

    Lísktové cesto rozvaľkáme na tenký plát podľa veľkosti plechu, husto popicháme vidličkou a pečieme v dobre vyhriatej rúre pri 200 ° cca 12 minút.

    Mon cheri (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto: vajcia, cukor, olej slahame min. 5 minut, pokial vajcia nie su pekne naslahane, potom pridame vodu a este slahame.

    Mon cheri (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme múku zmiešanú s prdopeč a ešte trocha šľaháme.

    Mon cheri (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Takto pripravené cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri 200 ° 15 - 20 minút.

    Mon cheri (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Višne odkôstkujeme a necháme na sitku odkvapkať. Šťavu z kompótu dolejeme do 500 ml, odoberieme asi 100 ml, v ktorej rozmiešame 3 PL gustinu.

    Mon cheri (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď šťava zovrie, prilejeme šťavu s gustinom a povaríme. Potom pridáme višne a rum podľa chuti. Krátko povaríme.

    Mon cheri (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ešte teplú višňovú zmes opatrne nalejeme na cesto a zarovnáme. Necháme dobre vychladnúť. To alobalové čudo je moja výroba :D Rámik na cesto - to je z kartónu obtočený alobalom... na také tekuté plnky :)

    Mon cheri (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ideme na krém: plátky želatíny necháme napučať.

    Mon cheri (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    V mlieku rozšľaháme pudingový prášok, 4 žĺtka, cukor a za stáleho miešania uvaríme puding.

    Mon cheri (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Želatínu vyžmýkame a pridáme do horúceho pudingu. Miešame, kým sa nám nerozpustí.

    Mon cheri (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Bielka vyšľaháme a opatrne zamiešame do ešte teplého pudingu. Necháme dobre vychladnúť.

    Mon cheri (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Vyšľaháme tuhú šľahačku. Odoberieme 3 kopcovité PL a ostatné zamiešame do vychladnutej pudingovej masy.

    Mon cheri (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Pudingovo - šľahačkovú zmes opatrne nalejeme na vychladnutú višňovú zmes, zarovnáme a necháme stuhnúť v chlade.

    Mon cheri (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Spodnú časť lístkového cesta potrieme tenkou vrstvy šľahačky, ktorú sme si odložili a pokrájame na kocky.

    Mon cheri (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Postupne prikladáme na stuhnutý krém šľahačkovou stranou nadol a veľmi jemne pritlačíme.

    Mon cheri (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Nakoniec poprášime práškovým cukrom no a môžeme krájať.

    Mon cheri (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    Sú uplne že BOOMBOOVÉEEE :) Dobrú chuť !

    Mon cheri (fotorecept) - obrázok 17

Diskusia k receptu

betka11
Piekla som ale pre bezlaktozákov a sú vinikajúce.
Autorka rcp vie že si to dala sem ? čo na redakcia mne zamietli uviesť jeden rcp keď som napísala odkial mám zdroj
redakcia
Určite sme neodmietli zverejniť recept, pri ktorom bol uvedený zdroj inšpirácie. Odmietame však plne skopírované recepty - text od slova do slova a skopírované fotografie. Ak ale napíšete recept vlastnými slovami, pridáte svoje overené finty a vložíte vlastné fotky, nemáme dôvod ho nezverejniť.
betka11
Nebudem sa hádať,rcp bol bez foto len som napísala,že je s jednej internetovej stránky,som tu podstatné nová vkladať foto ešte neviem ale určite by som nekopírovala cudziu prácu to nemám vo zvyku,upiecť a pochváliť to áno alebo pridať postrehy ale inak nič.Prajem príjemný večer,nehnevám sa preto a nezanevrela som preto na Varechu.
3sandra3
výborný koláčik... ale nemohla by sa dať šľahačka na ten krém na koláči a potom ukladať na kocky pokrájané lístkové cesto?
majo51
Ja by som tiež tu šľahačku natiahol na ten puding a dal jej trochu viac a dal trochu želatýny aj do šľahačky a prisladil trochu šťavu z višní.
majo51
Ešte ma napadlo či by nestálo za to vyskúšať čokoládový puding lebo višne a čokoláda sa k sebe hodia viac.
3sandra3
majo51 má pravdu, s čokoládovým pudingom by to bolo isto znamenité
afataga
len neviem co to ma spolocne s mon cheri, teda okrem visni
nikola166
:D:D jezis maria ! naco riesit take veci, co to ma spoločné s mon cheri ? tak mal to taky nazov, tak som dala ...... a kazdy nech si upraví recept ako chce, podľa svojej chute ......... dala som to len na inšpiráciu..... vyskúšala som, u nás chutil každému.. a bodka ...

Každému ďakujem za komenty :)
majo51
ber to ako pokus o chuťové aj výzorové zdokonalovanie zákusku a možno vymyslíme novú variantu a je zaujímavý a určite ho vyskúšam lebo by ma "porazilo".
3sandra3
jéééj Nikolka166 veď sa nehnevaj, nebolo to myslené v zlom, ďakujeme za tvoju inšpiráciu, je to skvelé... ja ho tiež určite vyskúšam, lebo je isto skvelý :-) ....no tak sa usmej :-)
evanaaa
A to :Mon chéri znamená, že ho každá upečiete svojmu miláčikovi, mne sa to páči, nemusia byť len višne v čokoláde. Toto je lepšie a basta!
nikola166
3sandra3: :) samozrejme.. však kým nie je ozajstný dôvod mráčiť sa či hnevať, tak na čo ? :)
adkas
jeeeeeeej, Nikolka, to je mile, ze ta receptus zaujal. Fakt si zasluzi, aby sa siril dalej, pretoze je absolutne fantastickyyyyyyyyy.
adkas
pre betku11: Betka to je v poriadku, pretoze Nikolka ten recept predviedla svojou pracou tak ako aj ja. Ja som ten recept tiez nevymyslela. Neferove by bolo, keby pouzila moje fotografie a moj text pri uverejnenom recepte. Takto je to vsak v poriadku a ja som potesena, ze sa recept siri dalej, pretoze si to zasluzi:)