Foto: nikola166
Sú výborné :) recept mám z mimibazaru. Autorkou je Adriana S. (adrika280) ID 34442
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
250 g |
|
Cesto: | |
4 ks |
|
120 g |
|
120 g |
|
1 ks |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
Plnka : | |
7 dcl |
|
3 kopcovité PL |
|
|
|
Krém: | |
4 ks |
|
5 PL |
|
500 ml |
|
1 ks |
|
250 ml |
|
6 plátkov |
|
4 ks |
|
Postup
-
1
Lísktové cesto rozvaľkáme na tenký plát podľa veľkosti plechu, husto popicháme vidličkou a pečieme v dobre vyhriatej rúre pri 200 ° cca 12 minút.
-
2
Cesto: vajcia, cukor, olej slahame min. 5 minut, pokial vajcia nie su pekne naslahane, potom pridame vodu a este slahame.
-
3
Pridáme múku zmiešanú s prdopeč a ešte trocha šľaháme.
-
4
Takto pripravené cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri 200 ° 15 - 20 minút.
-
5
Višne odkôstkujeme a necháme na sitku odkvapkať. Šťavu z kompótu dolejeme do 500 ml, odoberieme asi 100 ml, v ktorej rozmiešame 3 PL gustinu.
-
6
Keď šťava zovrie, prilejeme šťavu s gustinom a povaríme. Potom pridáme višne a rum podľa chuti. Krátko povaríme.
-
7
Ešte teplú višňovú zmes opatrne nalejeme na cesto a zarovnáme. Necháme dobre vychladnúť. To alobalové čudo je moja výroba :D Rámik na cesto - to je z kartónu obtočený alobalom... na také tekuté plnky :)
-
8
Ideme na krém: plátky želatíny necháme napučať.
-
9
V mlieku rozšľaháme pudingový prášok, 4 žĺtka, cukor a za stáleho miešania uvaríme puding.
-
10
Želatínu vyžmýkame a pridáme do horúceho pudingu. Miešame, kým sa nám nerozpustí.
-
11
Bielka vyšľaháme a opatrne zamiešame do ešte teplého pudingu. Necháme dobre vychladnúť.
-
12
Vyšľaháme tuhú šľahačku. Odoberieme 3 kopcovité PL a ostatné zamiešame do vychladnutej pudingovej masy.
-
13
Pudingovo - šľahačkovú zmes opatrne nalejeme na vychladnutú višňovú zmes, zarovnáme a necháme stuhnúť v chlade.
-
14
Spodnú časť lístkového cesta potrieme tenkou vrstvy šľahačky, ktorú sme si odložili a pokrájame na kocky.
-
15
Postupne prikladáme na stuhnutý krém šľahačkovou stranou nadol a veľmi jemne pritlačíme.
-
16
Nakoniec poprášime práškovým cukrom no a môžeme krájať.
-
17
Sú uplne že BOOMBOOVÉEEE :) Dobrú chuť !
Autorka rcp vie že si to dala sem ? čo na redakcia mne zamietli uviesť jeden rcp keď som napísala odkial mám zdroj
Každému ďakujem za komenty :)