Tieto placky robila moja babička,bola výborná kuchárka.Nestretla som sa aby tento recept niekto v mojom okolí pripravoval.Keď som ho pripravovala pre priateľov tak boli Zobraziť celý popisTieto placky robila moja babička,bola výborná kuchárka.Nestretla som sa aby tento recept niekto v mojom okolí pripravoval.Keď som ho pripravovala pre priateľov tak boli príjemne prekvapení a hneď si pýtali recept.Kto má rád zeleninové jedlá nech ho vyskúša,hlavne je finančne nenáročný.
príprava
Postup
-
1
Stredne velký kel dáme variť do osolenej vody,nevaríme ho dlho,približne keď zavrie voda tak najviac 5 minút a potom odstaviť od sporáka.Možme ho nechať chvíľu vo vode a potom zliať vodu a nechať ho vychladnúť.Medzi tým si pripravíme slané palacinkové cesto.ja ho pripravujem od oka vajicka a trochu soli vyšľaháme a pomali pridaváme múku ja osobne používam hladkú múku ale môžete použiť polohrubú múku a mlieko.Cesto by nemalo byť veľmi husté.
- 2
Vychladnutý kel si nakrájame ako keby na kocky, na drobno nakrájanú cibuľú a pretlačený cesnak.Tieto igrediencie v miešame do cesta.
- 3
Olej rozpálime na panvici a naberačkou si vypražáme placky.Ja ich robím velke asi ako dlaň,také ovalčeky.Podávame najlepšie k novým zemiakom a uhorkovým šalátom,ale samozréjme je to individuálne,každý ako chce a čo má rád.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu