Kelové placky

danca39 - fotkadanca39, 1. júla 2012

Tieto placky robila moja babička,bola výborná kuchárka.Nestretla som sa aby tento recept niekto v mojom okolí pripravoval.Keď som ho pripravovala pre priateľov tak boli Zobraziť celý popisTieto placky robila moja babička,bola výborná kuchárka.Nestretla som sa aby tento recept niekto v mojom okolí pripravoval.Keď som ho pripravovala pre priateľov tak boli príjemne prekvapení a hneď si pýtali recept.Kto má rád zeleninové jedlá nech ho vyskúša,hlavne je finančne nenáročný.

50 minút
príprava

Suroviny

1
2
podľa potreby cca 4 dcl
podľa potreby cca 350 dkg
1
3 stručky




Postup

  1. 1

    Stredne velký kel dáme variť do osolenej vody,nevaríme ho dlho,približne keď zavrie voda tak najviac 5 minút a potom odstaviť od sporáka.Možme ho nechať chvíľu vo vode a potom zliať vodu a nechať ho vychladnúť.Medzi tým si pripravíme slané palacinkové cesto.ja ho pripravujem od oka vajicka a trochu soli vyšľaháme a pomali pridaváme múku ja osobne používam hladkú múku ale môžete použiť polohrubú múku a mlieko.Cesto by nemalo byť veľmi husté.

  2. 2

    Vychladnutý kel si nakrájame ako keby na kocky, na drobno nakrájanú cibuľú a pretlačený cesnak.Tieto igrediencie v miešame do cesta.

  3. 3

    Olej rozpálime na panvici a naberačkou si vypražáme placky.Ja ich robím velke asi ako dlaň,také ovalčeky.Podávame najlepšie k novým zemiakom a uhorkovým šalátom,ale samozréjme je to individuálne,každý ako chce a čo má rád.

Diskusia k receptu

martamm
vazerá to zaujímavo, určite vyskúšame, bude zmena troška...
evanaaa
Už som aj kelové robila, aj miešané s inou zeleninou. Ja trochu vyšľahám žľtky do cestíčka a z bielkov sneh vmiešam doň, sú také jemnejšie. Len som dávno nerobila, asi by som mala.
danca39
presne tak,to cesticko sa samozrejme moze aj takto urobit ,zalezi od toho kolko casu chceme investovat . Do cesticka mozme pridat aj slaninku alebo na male kocky udene mäso,hoci co...necham na vasu fantaziu a potom sa o tom podelte s nami?





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia