Diviačie stehno s malinami

Adrián Vitáloš
šéfkuchár hotela Grand v Trenčíne, 3. apríla 2011
Diviačie stehno s malinami
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

1,5 - 2 kg
20 g
10 g
0,5 l
30 g (tymian, rozmarín, petržlenová vňať)
20 g
5 g
3 dl
100-200 g
2 KL
30 g




Postup

  1. 1

    Stehno na noc vložíme do marinády (olej, soľ, korenie, bylinky, 1 dl červeného vína, borievky). Na druhý deň mäso z marinády vyberieme, orestujeme zo všetkých strán, aby sa povrch mäsa uzavrel, vložíme do pekáča aj so zvyškom marinády.

  2. 2

    Prikryjeme alobalom a pečieme pri 180 stupňoch 40 minút. Počas pečenia mäso kontrolujeme, obraciame, podlievame. Ak máme kuchynský teplomer, teplota mäsa by mala byť 45–50 stupňov a farba mäsa ružová. Ak chceme mäso prepečené, pečenie predĺžime aspoň o 15 minút.

  3. 3

    Omáčka: na masle orestujeme šalotku, bobkový list, klinčeky, tymian, zalejeme vínom. Pridáme čerstvé alebo zavárané maliny a varíme do zhustnutia. Hustú zmes, ktorá vznikne, prepasírujeme cez sitko do druhého hrnca. Pridáme vývar a opäť varíme, kým sa omáčka nezredukuje na polovicu objemu. Pridáme džem, počkáme, kým sa nerozpustí, a nakoniec plátok masla na zjemnenie.

Diskusia k receptu

vybusna
nadherny recept....ja robim pecenemu diviakovi podobnu omacku, ale so sipkoveho lekvaru
jurajd
Ďakujem za recept. Vyzerá veľmi dobre, určite aj tak dobre bude chutiť. Viem čo budem variť v sobotu.