Diviačie stehno s malinami
šéfkuchár hotela Grand v Trenčíne, 3. apríla 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
1,5 - 2 kg |
|
20 g |
|
10 g |
|
0,5 l |
|
30 g (tymian, rozmarín, petržlenová vňať) |
|
20 g |
|
5 g |
|
3 dl |
|
100-200 g |
|
2 KL |
|
30 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Stehno na noc vložíme do marinády (olej, soľ, korenie, bylinky, 1 dl červeného vína, borievky). Na druhý deň mäso z marinády vyberieme, orestujeme zo všetkých strán, aby sa povrch mäsa uzavrel, vložíme do pekáča aj so zvyškom marinády.
- 2
Prikryjeme alobalom a pečieme pri 180 stupňoch 40 minút. Počas pečenia mäso kontrolujeme, obraciame, podlievame. Ak máme kuchynský teplomer, teplota mäsa by mala byť 45–50 stupňov a farba mäsa ružová. Ak chceme mäso prepečené, pečenie predĺžime aspoň o 15 minút.
- 3
Omáčka: na masle orestujeme šalotku, bobkový list, klinčeky, tymian, zalejeme vínom. Pridáme čerstvé alebo zavárané maliny a varíme do zhustnutia. Hustú zmes, ktorá vznikne, prepasírujeme cez sitko do druhého hrnca. Pridáme vývar a opäť varíme, kým sa omáčka nezredukuje na polovicu objemu. Pridáme džem, počkáme, kým sa nerozpustí, a nakoniec plátok masla na zjemnenie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu