Drobné slané pečivo
Drobné slané pečivo

Slané pečivo

margitka100 - bez fotkymargitka100, 4. augusta 2025

Slané pečivo, ktoré si zamilujete.

60 minút
príprava
8 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g
250 g
200 g (v črievku)
2 ks
1 ČL
1/2 bal.
Na potretie:
1 Ks
Na posypanie:



Postup

  1. 1

    Všetky suroviny spojíme do kompaktného cesta, ak sa bude cesto lepiť na ruky, môžete pridať ešte trocha múky, len pre lepšie spracovanie.

  2. 2

    Cesto dáme na hodinku do chladničky. Môžete kľudne aj dlhšie, po vytiahnutí ho trocha spracujeme v rukách a ono hneď povolí. Dobre sa s ním pracuje.

  3. 3

    Cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm, lepšie je vykrajovať trocha hrubšie, sú chutnejšie. Poukladáme na plech. Nemusíme plech vymazávať ani dávať papier na pečenie, cesto je dostatočne mastné, je to ako keď pečiete linecké.

  4. 4

    Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme rascou, sezamom, hrubou soľou... Pečieme na 200 °C cca 8 minút, pokiaľ nie sú zlatisté, treba sledovať. Dobrú chuť.

    Slané pečivo  - obrázok 4

Diskusia k receptu