Slané pečivo
Slané pečivo, ktoré si zamilujete.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Všetky suroviny spojíme do kompaktného cesta, ak sa bude cesto lepiť na ruky, môžete pridať ešte trocha múky, len pre lepšie spracovanie.
- 2
Cesto dáme na hodinku do chladničky. Môžete kľudne aj dlhšie, po vytiahnutí ho trocha spracujeme v rukách a ono hneď povolí. Dobre sa s ním pracuje.
- 3
Cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm, lepšie je vykrajovať trocha hrubšie, sú chutnejšie. Poukladáme na plech. Nemusíme plech vymazávať ani dávať papier na pečenie, cesto je dostatočne mastné, je to ako keď pečiete linecké.
- 4
Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme rascou, sezamom, hrubou soľou... Pečieme na 200 °C cca 8 minút, pokiaľ nie sú zlatisté, treba sledovať. Dobrú chuť.
Tiež slané pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu