Mamina pikantná meatová nátierka

medulienka108 - fotkamedulienka108, 26. augusta 2013

Recept má už vyše 25 rokov - v lete sme u nás doma z úrody v záhrade zásadne zavárali 2 druhy pomazánok - Zobraziť celý popisRecept má už vyše 25 rokov - v lete sme u nás doma z úrody v záhrade zásadne zavárali 2 druhy pomazánok - ostrú paradajkovú a pikantnú meatovú. (My máme radi ostré veci) A robíme ich doteraz - aj keď mama sa teraz priklonila viac k paradajkovej. Ale ja si dám veľmi rada na hrianke práve túto. Ak si nie ste istí, či vám bude chutiť, skúste sa pozrieť na jej rýchlu verziu na blogu - http://vypustitparu.blogspot.co.uk/2013/08/pikantna-toastova-natierka.html. Chuť je tá istá, ale čas a dávka nie

30 minút
príprava
60-90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 kg
1/2 kg
3 ks veľká
1-2 hlavičky
1 PL
2 dl
1,5 PL
3 ks
1 PL
1-1,5 PL
1 ks veľký

Online leták

Postup

  1. 1

    Paradajky, papriku, cibuľu, cesnak, feferóny a meat zomelieme na mäsovom mlynčeku.

  2. 2

    Do zmesi pridám všetky koreniny a olej.

  3. 3

    Varíme 1 hodinu za občasného premiešania.

  4. 4

    Naložíme do fliaš a sterilizujeme pol hodiny. Horúce fľaše prevrátime viečkom dolu a necháme vychladnúť prikryté dekou.

  5. 5

    Pomazánka je vynikajúca s opečeným chrumkavým pečivom - aspoň pre mňa. S čerstvým chlebom sa mi jej chuť nejako stráca, ale každému podľa jeho gusta. Príprava je trochu zdĺhavá, takže ak skutočne chcete iba skúsiť, ako asi chutí, pozrite si jej verziu na http://vypustitparu.blogspot.co.uk/2013/08/pikantna-toastova-natierka.html. Pôvodná chuť ostala zachovaná a 1-2 sklíčka od výživy máte pripravené za 30 minút.

  6. 6

    A už mi neostáva nič iné, než zaželať dobrú chuť!

Diskusia k receptu

afataga
ked sa este luncheon meat vyrabal z masa, tak budiz, ale dnes by som ho isto nepouzila
medulienka108
@afataga
stare zlate casy... ale co uz, vyraba sa doteraz nielen u nas, tak ho asi niekto kupuje a jedna konzerva za rok ma snad nezabije...
irenaw
prosím ťa, koľko gramov cca má tá konzerva? hocikedy zostane kúsok pečeného bravčového, určite to pôjde aj s ním.
helanka
to ste vazne dali nazov: "meatová"?
/asi pre ten pre nazov konzervy "Lunch meats" v ktorom je okrem najvacsieho odpadu co sa ani neda nazvat masom a muky/?

Ked uz robit konzervu na chlebicky, osobne radsej by som pouzila druh kvalitneho mleteho masa co by viacej bolo ako domaca konzerva.
helanka
to ste vazne dali nazov: "meatová"?
/asi pre ten pre nazov konzervy "Lunch meats" v ktorom je okrem najvacsieho odpadu co sa ani neda nazvat masom a muky/?

Ked uz robit konzervu na chlebicky, osobne radsej by som pouzila druh kvalitneho mleteho masa co by viacej bolo ako domaca konzerva.
modrykamen
Robím podobne, ale z uduseného bravčového, alebo hovädzieho mäsa a miesto oleja dám udenú slaninku.