Tortilové čipsy
Tortilové čipsy

Pečené tortilové čipsy s avokádovo-mätovým mascarpone

Lukáš Kováčik
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 15. septembra 2020
Pečené tortilové čipsy s avokádovo-mätovým mascarpone
Foto: Pravda - Robert Hüttner
15 minút
príprava
15 minút
na 175 °C

Suroviny

8 ks klasické
200 ml
100 ml
2 KL
2 ČL
2 ČL
1 ks zrelé
1 ks
200 g
1 vetvička čerstvá

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tortily nakrájame na 8 trojuholníkov a poukladáme na papier na pečenie. Olej zmiešame s precedenou citrónovou šťavou a dáme do rozprašovača. Soľ, rascu a čili premiešame. Tortily postriekame citrónovým olejom a posypeme pripravenou zmesou korenín. Otočíme a opakujeme aj na druhej strane tortíl.

  2. 2

    Tortily pečieme v rúre vopred predhriatej na 175 °C zhruba 7 minút z jednej strany a 8 minút z druhej strany. Čas pečenia sa môže líšiť, keďže každá rúra pečie inak. Tortily sledujeme, aby sa nespálili.

  3. 3

    Zrelé avokádo očistíme, posypeme postrúhanou limetkovou kôrou a pokvapkáme limetkovou šťavou. Avokádo dôkladne popučíme vidličkou, dochutíme soľou a posekanou mätou a pridáme mascarpone. Všetko dobre premiešame a podávame vychladené ako dip k tortilám.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre