Pečené tortilové čipsy s avokádovo-mätovým mascarpone
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 15. septembra 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Tortily nakrájame na 8 trojuholníkov a poukladáme na papier na pečenie. Olej zmiešame s precedenou citrónovou šťavou a dáme do rozprašovača. Soľ, rascu a čili premiešame. Tortily postriekame citrónovým olejom a posypeme pripravenou zmesou korenín. Otočíme a opakujeme aj na druhej strane tortíl.
- 2
Tortily pečieme v rúre vopred predhriatej na 175 °C zhruba 7 minút z jednej strany a 8 minút z druhej strany. Čas pečenia sa môže líšiť, keďže každá rúra pečie inak. Tortily sledujeme, aby sa nespálili.
- 3
Zrelé avokádo očistíme, posypeme postrúhanou limetkovou kôrou a pokvapkáme limetkovou šťavou. Avokádo dôkladne popučíme vidličkou, dochutíme soľou a posekanou mätou a pridáme mascarpone. Všetko dobre premiešame a podávame vychladené ako dip k tortilám.
Tiež čipsy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu