Foto: majlus
Mám rada "čínu" a tu je najjednoduchší postup, aký snáď poznám. Netreba stráviť dlhý čas v kuchyni a Vaši Vás budú milovať.
3
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nakrájala som si mäso na tenké prúžky, jemne osolila a poprášila Maizenou. Na olivovom oleji som osmažila cesnak, pridala na prúžky nakrájanú mrkvu, pridala chilli, sójovú omáčku a cukor - zmiešala. Keď sa roztopil cukor, pridala som mäso, jemne po otáčala a podliala vodou a dusila na menšom ohni 20 min. Sem-tam som skontrolovala, aby sa mäso neprichytilo... Na záver, keď mäso bolo zmäknuté, som pridala jarnú cibuľku.
-
2
Podusila som k tomu ryžu /jasmínovu / alebo aká chutí Vám a hotovo. Prajem dobrú chuť♥
ďakujem za radu, na budúce napíšem miesto dusenia- tepelne spracujem. ☺
a nemas za co
takéto "rady" sú všade prínosné.... ☺
Práce s teplotou v jadre
Hydina Stav úpravy Teplota jadra
Kura (kohút) prepečená 85 -C
Hus ružová 75 – 80 -C
Hus prepečená 90 – 92 -C
Morka, kačica prepečená 80 – 85 -C