Morka na čínsky spôsob

majlus - fotkamajlus, 12. marca 2017
Morka na čínsky spôsob
Foto: majlus

Mám rada "čínu" a tu je najjednoduchší postup, aký snáď poznám. Netreba stráviť dlhý čas v kuchyni a Vaši Vás budú milovať.

3
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
4 PL
3 PL
1 ks
3 ks
3 ks
3 PL
4 PL
5 strúčikov
2 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nakrájala som si mäso na tenké prúžky, jemne osolila a poprášila Maizenou. Na olivovom oleji som osmažila cesnak, pridala na prúžky nakrájanú mrkvu, pridala chilli, sójovú omáčku a cukor - zmiešala. Keď sa roztopil cukor, pridala som mäso, jemne po otáčala a podliala vodou a dusila na menšom ohni 20 min. Sem-tam som skontrolovala, aby sa mäso neprichytilo... Na záver, keď mäso bolo zmäknuté, som pridala jarnú cibuľku.

    Morka na čínsky spôsob - obrázok 1
  2. 2

    Podusila som k tomu ryžu /jasmínovu / alebo aká chutí Vám a hotovo. Prajem dobrú chuť♥

    Morka na čínsky spôsob - obrázok 2

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Tepelná úprava:
Práce s teplotou v jadre
Hydina Stav úpravy Teplota jadra

Kura (kohút) prepečená 85 -C
Hus ružová 75 – 80 -C
Hus prepečená 90 – 92 -C
Morka, kačica prepečená 80 – 85 -C

Pridaj komentár k receptu: