Pečený diviak s čerešňovou omáčkou

redakcia - fotkaredakcia, 8. októbra 2009
4
porcie
30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
0,5 kg
250 ml
75 g
75 g
200 ml
200 ml
2 PL
150 g
25 g
1 PL
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Stehno z diviaka umyjeme, nasolíme a dáme do hrnca. Zvlášť uvaríme 2 diely vody, 1 diel octu, koreňovú zeleninu a celé korenie. Vychladnutú marinádu nalejeme na mäso a necháme asi 2 dni marinovať. Na masle a na slanine, ktorú sme pokrájali na malé kocky, osmažíme pokrájanú zeleninu z marinády. K zelenine pridáme mäso, vložíme do rúry a pečieme.

  2. 2

    Podlievame červeným vínom a vývarom. Sušené čerešne rozdrvíme, pridáme čerešňový džem a dáme variť. Na masle opražíme strúhanku, podlejeme červeným vínom, pridáme postrúhanú citrónovú kôru, škoricu, cukor, precedenú čerešňovú zmes a povaríme.

  3. 3

    Upečené mäso podávame s knedľou a čerešňovou omáčkou.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: