4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Stehno z diviaka umyjeme, nasolíme a dáme do hrnca. Zvlášť uvaríme 2 diely vody, 1 diel octu, koreňovú zeleninu a celé korenie. Vychladnutú marinádu nalejeme na mäso a necháme asi 2 dni marinovať. Na masle a na slanine, ktorú sme pokrájali na malé kocky, osmažíme pokrájanú zeleninu z marinády. K zelenine pridáme mäso, vložíme do rúry a pečieme.
- 2
Podlievame červeným vínom a vývarom. Sušené čerešne rozdrvíme, pridáme čerešňový džem a dáme variť. Na masle opražíme strúhanku, podlejeme červeným vínom, pridáme postrúhanú citrónovú kôru, škoricu, cukor, precedenú čerešňovú zmes a povaríme.
- 3
Upečené mäso podávame s knedľou a čerešňovou omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu