Cestoviny so sicílskym pestom a s olivami
Foto: davital
Talianske jedlo odporúčam variť pri talianskej hudbe a pri otvorenom víne. Len tak dokážete variť s vášňou a láskou pre svojich blízkych.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na začiatok si pripravte pesto. Rozmixujte sušené paradajky (môžu byť aj sušené v oleji), s olivovým olejom, cesnakom a s parmezánom. Následne zamiešajte lyžičkou trochu paradajkového pretlaku.
- 2
Dajte si variť cestoviny (špagety).
- 3
Na panvici si pripravte narezané olivy s olivovým olejom, k tomu primiešate pesto a trochu restujte. Postupne pridajte biele víno. Potom môžete pridať trochu vody z cestovín. Ak sa vám to všetko spojí, je dobre zamiešať ešte trochu masla.
- 4
Uvarené cestoviny dajte do panvice s pripravenou omáčkou a premiešajte. Nakoniec posypte parmezánom a podávajte s bielym vínom.
Tiež s pestom:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja ho znam dost dobre, je to takova sicilska specialita, ovsem nejlepsi sicilske pesto je z cestvych rajcat, mandli, olivoveho oleje a ovci tvrde ricotty.
Nekdy se mandle michaji s pistaciovymi orisky. V zadnem italskem pestu orisky nemohou chybet, zalezi jen na geograficke poloze ci sobni chuti.
skoro som si nevsimla tento tvoj koment, dakujem, mam rada tvoje rady, vzdy dobre poradis, viem, ze niekde sa do pesta davaju piniove oriesky, ale ako hovoris, zalezi od polohy, tvrdu ovciu ricottu asi nezozeniem, rada pouzivam pecorino