Cestoviny s pestom
Cestoviny s pestom

Cestoviny so sicílskym pestom a s olivami

davital - bez fotkydavital, 16. mája 2017
Cestoviny so sicílskym pestom a s olivami
Foto: davital

Talianske jedlo odporúčam variť pri talianskej hudbe a pri otvorenom víne. Len tak dokážete variť s vášňou a láskou pre svojich blízkych.

2
porcie
2 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 strúčiky
 zavárané




Postup

  1. 1

    Na začiatok si pripravte pesto. Rozmixujte sušené paradajky (môžu byť aj sušené v oleji), s olivovým olejom, cesnakom a s parmezánom. Následne zamiešajte lyžičkou trochu paradajkového pretlaku.

  2. 2

    Dajte si variť cestoviny (špagety).

  3. 3

    Na panvici si pripravte narezané olivy s olivovým olejom, k tomu primiešate pesto a trochu restujte. Postupne pridajte biele víno. Potom môžete pridať trochu vody z cestovín. Ak sa vám to všetko spojí, je dobre zamiešať ešte trochu masla.

  4. 4

    Uvarené cestoviny dajte do panvice s pripravenou omáčkou a premiešajte. Nakoniec posypte parmezánom a podávajte s bielym vínom.

Diskusia k receptu

hadik
A za úvahu by okrem talianskej hudby a vínka stálo pridať do pesta aj trošku popola z Etny, až potom bude echt sicílske. Recept fajn.
mirop
presne ako mam rad, jednoduche, z par surovin, skvele a varene s talianskou hudbou a vinom... parada
mitzy
Uložené, vyskúšam. Vyzerá to lahodne!
dormella
Do zakladniho receptu patri jeste loupane mandle a cerstva bazalka, ktere se pridaji do mixeru spolu se susenymi rajcaty, parmazanem a olivovym olejem.
afataga
Pekny rcp., ta bazalka tam chyba aj mne, mandle by som ozelela, lebo original rcp. nepoznam, tak by ma nenapadlo ich tam dat
dormella
@Afataga (17.5.2017 12:51)
Ja ho znam dost dobre, je to takova sicilska specialita, ovsem nejlepsi sicilske pesto je z cestvych rajcat, mandli, olivoveho oleje a ovci tvrde ricotty.
Nekdy se mandle michaji s pistaciovymi orisky. V zadnem italskem pestu orisky nemohou chybet, zalezi jen na geograficke poloze ci sobni chuti.
afataga
@Dormella (17.5.2017 18:02)

skoro som si nevsimla tento tvoj koment, dakujem, mam rada tvoje rady, vzdy dobre poradis, viem, ze niekde sa do pesta davaju piniove oriesky, ale ako hovoris, zalezi od polohy, tvrdu ovciu ricottu asi nezozeniem, rada pouzivam pecorino
alali
Zozali uspech, aj ked som si az po dovareni a zjedeni vsimla, ze som zabudla na vino :D ale aj tak chutili vyborne.