
Pravá falošná sviečková na smotane
Môj staručký známy mäsiar mi doniesol v utorok kusisko pravej falošnej sviečkovej z býka z vlastného bio...

Šúľance z tvarohového cesta
od svojho detstva ľúbim túto dobrotu, buď s makom alebo so strúhankou. A kedže ich...

Bačovský rezeň
Dnes som pre moju návštevu urobila výborný obed ´: bačovský rezeň... ako plnku som použila oštiepok a...

Vanilkové rožky
Zo surovín vypracujeme cesto a necháme vychladnúť. Potom formujeme na plech malé rohlíčky.

Vyprážaný syr bez obaľovania
Máme veľmi radi syrové večere, najmä vyprážaný syr. Večne diskutovanou témou je ako ho pripraviť...

Dezert Tiramisu
Oddelíme si žĺtka od bielkov. Pridáme práškový cukor. Ručným šľahačom na najvyšších obrátkach vyšľaháme žĺtka...

Lyžičkový nálev na uhorky
Keďže je sezóna zavárania, ponúkam jednoduchý a osvedčený nálev na uhorky. Predtým som robievala klasickým...

Kuracia placka
Kuracie prsia dobre umyjeme a nakrájame na malinké kocky asi 1 cm ... dáme do...

Plnené bravčové rezne
Karé narežeme a naklepeme na väčšie rezne, aby sme ich mohli plniť.

Jablkový koláč podľa receptu mojej mamy
Pre mňa je tento koláč skutočne výnimočný! Keď ho pečiem, v mysli mám detstvo....

Tatarák z lososa
Mäso z lososa nakrájame na malé kocky, šalotku veľmi najemno. Všetko premiešame, pridáme olivový...

Sladká vianočná kapustnica
Už o 2 týždne sa bude doma variť ... hmmm ... už cítim...

Bravčové výpečky s červenou kapustou
Moje obľúbené jedlo, vyskúšal som viacero receptov, tento na pomalo je zatiaľ najlepší.

Liptovské droby
Zemiaky nastrúhame, cibuľu a bravčový bôčik upečieme. Upečený bôčik (alebo škvarky) zomelieme. Pridáme soľ,...

Zemiakové pagáče - rodinné
Tieto pagáče sa robia v našej rodine už viac ako 40 rokov, recept mám od...

Ťahaná štrúdľa
Pripraviť domácu ťahanú štrúdľu nie je žiadna veda. Nevadí ani potrhané cesto a bude ako od...

Vyprážané šampiňóny
Keď sa manžel vráti z nákupu s rozžiarenými očami a balíčkom šampiňónov v ruke, je jasné,...

Koláč s tvarohovou plnkou
Tento jednoduchý koláč zvládnu aj začiatočníčky. Chutí ako dospelým, tak aj deťom.

Pomaly pečené marinované bravčové pliecko
Mala som krásne bravčové pliecko, husto som ho prešpikovala cesnakom, osolila, preliala olejom, ...

Buchty ako obláčik
Vyskúšala som upiecť lekvárové buchty z kysnutého cesta so zabáraným základom a cesto sa podarilo jemné, ...

Bravčové kocky na rasci
Dnes som potrebovala jednoduchý, rýchly a chutný obed. Zvolila som bravčové kocky na rasci, ...

Restovaná kuracia pečeň so slovenskou ryžou
Kuraciu pečeň robievam najčastejšie len s cibuľkou a korením na soľou. Tentokrát som si pridala aj...

Sacherova torta z Viedne
Recept mám od kamarátky z Viedne, myslím, že je lepšia ako originál... glazúra sa varí,...

Rožková žemľovka s jablkami
Z rožkov, žemlí, vianočky, použime to, čo zostalo z predošlého dňa.

Slovenské fánky
Aj takúto dobrotu robím vo fašiangovom období. Sú vynikajúce , krehké rozplývajú sa na jazyku tak som...

Bravčová panenka, opečené zemiaky a dusená zelenina
Dnes som robila k obedu rýchlovku z bravčovej panenky. Aspoň mi zostane čas a v kľude...

Apple pie, jablkový koláč
Na prípravu cesta potrebujeme hladkú múku, cukor, soľ, maslo a vodu. Maslo si...

Francúzske zemiaky
Asi každý máme ten svoj rodinný recept na pravé slovenské francúzke zemiaky. Takto ich má najradšej...