Foto: evusik
Za túto dobrotku vďačím receptu ktorý tu prednedávnom uverejnil Pacun110. Kedysi som to robievala aj ja a tak som vytiahla môj starý receptový zošit Zobraziť celý popisZa túto dobrotku vďačím receptu ktorý tu prednedávnom uverejnil Pacun110. Kedysi som to robievala aj ja a tak som vytiahla môj starý receptový zošit a pohľadala recept. Výsledok je spojenie môjho a Pacunovho receptu.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčové mäso s plecka + kúsok prerasteného bôčika pomelieme. Kuracie mäso časť pokrájame na kocky a časť pomelieme. Kúsky mäsa, ktoré v Mortadele vytvoria mozaiku, som odkukala od Pacuna :-) Celé korenie štyroch farieb podrvíme na hrubo, cesnak pretlačíme.
-
2
Mäso, vajíčka, pretlačený cesnak a koreniny zmiešame. Vajíčka dáme podľa uváženia aj podľa veľkosti. Ja som nakoniec dala len tri. Zmes veľmi dobre, ale ozaj veľmi dobre premiešame, zakryjeme fóliou a dáme do chladničky odležať aspoň na 12 hodín.
-
3
Potom zmes ešte dobre premiešame a naplníme mikroténový sáčok, alebo sáčok na tlačenku. Ja som použila pre istotu dva mikroténové sáčky.
-
4
Mortadelu dáme variť do horúcej vody na cca 1,5 hodiny podľa veľkosti. Ja som ju robila v parnom hrnci 100 minút.
-
5
Mortadelu necháme vychladnúť. Ja som ju robila ráno, cez deň stála, večer som parila, cez noc chladla a ....
-
6
.... na druhý deň sme ju posypali červenou paprikou a potom sme si už len pochutnávali....
-
7
a pochutnávame si ešte aj teraz :-)
-
8
dnes som robila inú variantu... rozpis ten istý len som pridala mäkkú paprikovú klobásu pokrájanú na kocky a maličký kúsok slaninky pokrájanej na maličké kocky... tie veľké biele kocky to je kuracie mäso.... tá klobása tomu celému dodala taký malý štipľavý chvostík :-)
-
9
dnes som robila veľkonočnú verziu s olivami...
Islo do KK.
čo sa týka množstva môžeš vyskúšať hoci aj z 200g mäsa...
v chladničke vydrží u nás max. 4-5 dní ak sa skôr nezje
@mariamka do mäsového základu môžeš pridať čo len chceš aj zeleninu, napr. mrkvu na kocky, hrášok, no a olivy sú super hlavne čierne tie sú v tom najlepšie... fantázii sa medze nekladú :)
To čo Ty voláš Mortadella je obycajna sekana, V pravej Mortadelle nemaju co hladať vajcia.
Patria tam pistácie, len biele korenie, a to biele v Mortadelle je chrbtová slanina.
Pozor na miešanie a mletie patri tam aj ľad ,aby teplota nevystúpila nad 15°C-inak sa to nezlepi.
Nebalamuť ľudom hlavy.
Macko Poo
Toto je stránka o varení, každý tu prezentuje svoje varenie. Nikto, nikoho do ničoho nenúti. Skús pridať recept na pravú mortadellu, rada sa priučím.
On sa mudrlant asi pomýlil, spomína v tomto recepte Mortadellu, ale toto je Mortadela... :-P
www.italymagazine.com/featured-story/all-secrets-mortadella-i...