Krevetová polievka
Krevetová polievka

Polievka Tom Yum s krevetami a kokosovým mliekom

Parichart Bystriansky (Pani Naam)
majiteľka reštaurácie Naam Thai Food a lektorka Školy varenia pre gurmámov vo Sv. Jure, 14. februára 2021
Polievka Tom Yum s krevetami a kokosovým mliekom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

300 ml
50 g
1,5 l
2 PL
10 ks
3 ks
1 ks
100 g (môžu byť aj mrazené)
2 PL
3 PL
1 ČL
2 PL
30 g
2 stonky
10 tenkých plátkov
50 g
3 ks čerstvá

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do hrnca nalejeme 150 ml kokosového mlieka a 150 ml vody a necháme zovrieť. Pridáme na šikmo nakrájanú citrónovú trávu, na tenko nakrájaný galangal, rozdrvený koreň koriandra, soľ, kafírový list, Tom Yum pastu a varíme 5 minút.

  2. 2

    Pridáme šampiňóny, nakrájanú červenú cibuľu a nakrájané cherry paradajky. Dochutíme limetkovou šťavou, čili pastou, rybacou omáčkou, čerstvým čili, zelerom, pridáme krevety a necháme variť ešte 5 minút.

  3. 3

    Pridáme zvyšok kokosového mlieka, posypeme nasekanou koriandrovou vňaťou a servírujeme.

Recept je zaradený do kategórií:
Plody mora, Ázijská kuchyňa, Thajská kuchyňa, Obed, Polievky, Večera, Varené

Diskusia k receptu