Polievka Tom Yum s krevetami a kokosovým mliekom
Parichart Bystriansky (Pani Naam)
majiteľka reštaurácie Naam Thai Food a lektorka Školy varenia pre gurmámov vo Sv. Jure, 14. februára 2021
majiteľka reštaurácie Naam Thai Food a lektorka Školy varenia pre gurmámov vo Sv. Jure, 14. februára 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Suroviny
300 ml |
|
50 g |
|
1,5 l |
|
2 PL |
|
10 ks |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
100 g (môžu byť aj mrazené) |
|
2 PL |
|
3 PL |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
30 g |
|
2 stonky |
|
10 tenkých plátkov |
|
50 g |
|
3 ks čerstvá |
|
Postup
-
1
Do hrnca nalejeme 150 ml kokosového mlieka a 150 ml vody a necháme zovrieť. Pridáme na šikmo nakrájanú citrónovú trávu, na tenko nakrájaný galangal, rozdrvený koreň koriandra, soľ, kafírový list, Tom Yum pastu a varíme 5 minút.
- 2
Pridáme šampiňóny, nakrájanú červenú cibuľu a nakrájané cherry paradajky. Dochutíme limetkovou šťavou, čili pastou, rybacou omáčkou, čerstvým čili, zelerom, pridáme krevety a necháme variť ešte 5 minút.
- 3
Pridáme zvyšok kokosového mlieka, posypeme nasekanou koriandrovou vňaťou a servírujeme.
Tiež polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tento recept sa mi páčil, tak som si zohnal všetky suroviny a varil podľa neho. Popravde - niečo tomu chýbalo. Alebo bolo niečo naviac - skrátka to bolo iné ako som čakal. Nie že by to nebolo dobré. Ale nie to, čo by malo byť.